Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință Coronavirus: Un spray nazal produs de o companie australiană oprește reproducerea virusului Covid-19

Coronavirus: Un spray nazal produs de o companie australiană oprește reproducerea virusului Covid-19

Un articol de: Catinca Giosanu - 28 Sep 2020, 21:53
Coronavirus: Un spray nazal produs de o companie australiană oprește reproducerea virusului Covid-19 Sursa foto: Pixabay Știință

O companie de biotehnologie australiană a anunțat luni că a dezvoltat un aerosol, comercializat sub forma unui spray nazal, produs pentru întărirea sistemului imunitar împotriva gripei şi a răcelilor, a dovedit în teste pre-clinice faptul că poate stopa reproducerea virală a noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, transmite agenția de știri EFE.

 

 

Un spray nazal produs de o companie australiană limitează reproducerea noului virus ucigaș Covid-19

 

 

Potrivit reprezentantului al companiei australiene Ena Respiratory, care dezvoltă produsul INNA-051, testele realizate pe dihori, coordonate de directorul adjunct al sănătăţii publice din Anglia, Miles Carroll, au dovedit o eficienţă de 96%.

Studiul, publicat luni pe portalul de cercetare biomedicală bioRxiv, a dovedit că molecula sintetică INNA-051 poate fi utilizată ca metodă de terapie antivirală preventivă şi complementară la programele de vaccinare pentru boala respiratorie declanșată de virusul SARS-CoV-2, informează Ena Respiratory.

Directorul administrativ al companiei australiene, Christophe Demaison, a explicat că pentru persoanele care se expun la infecția cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 ”este foarte probabil ca ele să îl elimine rapid prin tratament, astfel încât se asigură că boala nu va evalua dincolo de simptome moderate”.

Despre acest aerosol, care va fi aplicat o dată sau de două ori pe săptămână, se spune că va preveni ca persoanele infectate să transmită şi pe altora malaria respiratorie, a precizat directorul companiei menţionate, care aşteaptă ca testele clinice să înceapă peste cel mult patru luni.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

De asemenea, directorul companiei menţionat, care aşteaptă ca testele clinice să înceapă peste cel mult patru luni, a menționat că pe lângă faptul că va avantaja persoanele cele mai vulnerabile, acest aerosol va preveni ca persoanele infectate să transmită şi pe altora malaria respiratorie. 

Sprayul nazal produs de compania australiană se va aplica o dată sau de două ori pe săptămână. 

Compania a anunţat că a obţinut în jur de 7 milioane de euro de la investitori locali pentru a putea continua activitatea, în aşteptarea evoluţiei studiilor de toxicitate şi a obţinerii avizelor corespunzătoare.

 

 

Când și cum se va realiza sfârșitul pandemiei de coronavirus

 

 

Istoricii preconizează că epidemia de Covid-19 s-ar putea încheia în mai multe moduri. 

Potrivit istoricilor, finalul pandemiei de coronavirus se poate produce atunci când oamenii vor scăpa de epidemia de teamă. Este nevoie ca oamenii să adopte un comportament adecvat, respectând măsurile de igienă recomandate de către autorități și de către medici.

”După cum am observat în dezbaterea despre deschiderea economiei, multe întrebări referitoare la aşa-numitul sfârşit epidemic nu sunt determinate de datele medicale şi de sănătate publică, ci de procesele socio-politice”, a subliniat istoricul.

Sfârşiturile pandemiilor ”sunt foarte, foarte urâte. Dacă privim în urmă, avem puţine date. Pentru cine se termină epidemia şi cine ajunge să spună acest lucru?”, subliniază Dora Vargha, istoric la Universitatea Exeter.

Citeşte mai multe despre:   Coronavirus