Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință Cum arată OMUL din ultimul trib preneolitic din lume, uitat pe o insulă. Istoricii, şocaţi!

Cum arată OMUL din ultimul trib preneolitic din lume, uitat pe o insulă. Istoricii, şocaţi!

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 05 Ian 2021, 14:32
Cum arată OMUL din ultimul trib preneolitic din lume, uitat pe o insulă. Istoricii, şocaţi! Știință

Triburile de oameni izolaţi pe insule pustii au rămas în continuare o curiozitate pentru populaţia largă, precum şi pentru specialişti. 

Obiceiurile, tradiţiile şi incantaţiile pe care ei le respectă sunt bizarerii care se întâmplă acolo şi pe care triburile doresc să le păstreze departe de ochii culturilor civilizate. Asta nu înseamnă că "sălbaticii" nu sunt căutaţi de oamenii de ştiinţă.

 

Ultimul trib preneolitic din lume trăieşte în India

 

Insula North Sentinel, din golful Bengal, care din punct de vedere administrativ aparţine de India, găzduieşte ultimul trib preneolitic din lume. Din date neoficiale, se pare că populaţia insulei North Sentinel numără undeva între 50 şi 400 de persoane. Sentinelezii reprezintă una dintre cele mai vechi populaţii ale planetei, cu o vechime de peste 70.000 de ani.

 

Cum arată cel mai ciudat membru al tribului?

 

Sentinelezii pot fi studiaţi numai de la mare distanţă şi de la înălţime. De curând, unul dintre cei mai ciudaţi membri ai acestui trib a fost fotografiat din avion. El este complet negru şi cu părul lung. După cum se poate observa şi din imagini, sentinelezii sunt foarte agresivi şi sadici. 

Se spune că în 2006, doi pescari au fost măcelăriți de membrii tribului pentru că s-au apropiat prea mult. Nu doar ambarcațiunile sunt luate cu asalt, ci și avioanele și elicopterele care circulă la mică înălțime și în care aruncă cu săgeți și pietre.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Din punct de vedere istoric, sentinelezii reprezintă "aur curat" pentru istorici: se crede că ei sunt ultimii descendenți ai primilor oameni care au apărut în Africa, dar schimbările geologice și migrațiile i-au determinat să rămână izolați pe această insulă. Comunitatea ar putea conviețui aici de aproape 60.000 de ani.

Citeşte mai multe despre:   india