Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință Depresie și anxietate în vreme de pandemie Covid-19. Persoanele căsătorite, cele mai grav afectate (studiu)

Depresie și anxietate în vreme de pandemie Covid-19. Persoanele căsătorite, cele mai grav afectate (studiu)

Un articol de: Traian Avarvarei - 15 Iun 2020, 18:29
Depresie și anxietate în vreme de pandemie Covid-19. Persoanele căsătorite, cele mai grav afectate (studiu) Foto: Pixabay Știință

Foarte multe persoane au resimțit stări de anxietate în timpul epidemiei de coronavirus. Potrivit unui studiu britanic, cei căsătoriți și persoane aflate în parteneriate civile au resimțit cel mai apăsător această perioadă, transmite The Guardian. De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății a transmis o serie de recomandări pentru păstrarea sănătății mintale și a stării de bine.

 

 

Persoanele căsătorite au resimțit un nivel al anxietății mai ridicat în perioada de carantină Covid-19

 

 

Studiul Oficiului Național pentru Statistică din Marea Britanie arată că numărul persoanelor căsătorite sau aflate într-un parteneriat civil care au declarat că resimt un nivel ridicat al anxietății a crescut de la 19% în 2019 la 39%. Spre comparație, procentul a crescut de la 23% la 36% în rândul persoanelor celibatere și la 32% în rândul celor văduviți.

Altfel stătea situația până să se propage coronavirusul. Înainte de carantină, persoanele căsătorite sau aflate într-un parteneriat au raporat doar în proporție de 19% un nivel ridicat de stres.

Unul dintre motivele de stres în rândul acestor persoane a fost educația online a copiilor. Una din patru persoane au declarat că au fost nevoite să balanseze educația la domiciliu a copiilor cu celelalte obligații.

 

 

Coronavirusul și sănătatea mintală. Recomandări de la Organizației Mondiale a Sănătății

 

 

 Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății, prin departamentul de Sănătate Mintală, a realizat o serie de recomandări pentru populație, prin care să îi ajute să se acomodeze mai ușor cu situațiile actuale, să își păstreze calmul și mai ales sănătatea mintală, în timpul epidemiei de coronavirus.

Printre recomandări se numără relaxarea și activitățile fizice.

“În timpul momentelor și situațiilor stresante, încercați să vă concentrați pe propriile nevoi. Apelați la exerciții fizice care să vă ajute să vă relaxați și să vă mențineți starea de sănătate bună.

Mai mult decât atât, este recomandat să vă odihniți cât de mult și de bine puteți. Dormiți 8 ore pe noapte și adoptați un stil de viață sănătos, bazat pe o dietă alimentară echilibrată”, potrivit OMS.

De asemenea, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății mai mai recomandă informarea doar din surse sigure, pentru a nu intra în panică din cauza unor fake news-uri, păstrarea unei relații strânse cu familia și prietenii, socializarea, protejarea angajaților în momente stresante și evitarea în totalitate a strategiilor de coping negative, precum refugiul în tutun sau alcool, dăunătoare, căci pe termen lung acestea nu vor face altceva decât să înrăutățească situația și starea de bine pisihică.

 

 

Ce este anxietatea. Cauze, simptome, tratament

 

 

 

Anxietatea este definită ca fiind o stare caracterizată de tensiune şi îngrijorare fără un motiv obiectiv,  însoţită de modificări fizice precum creşterea pulsului şi tensiunii arteriale, transpiraţie, respiraţie îngreunată.

Persoanele care suferă de tulburări anxioase au gânduri negative şi temeri recurente în viaţa de zi cu zi. Acestea evita anumite situaţii şi activităţi normale din cauza îngrijorării excesive pe care o resimt.

Anxietatea este generată de un cumul de factori precum modificările în chimia creierului, stresul şi moştenirea genetică, dar și anumite afecțiuni cum ar fi: hipotiroidismul, diabetul, afecţiunile cardiace, abuzul de substanţe interzise, afecţiuni respiratorii precum astmul, sindromul de colon iritabil, durerea cronică, sevrajul alcoolic sau la medicamente anxiolitice.

hipotiroidismul, diabetul, afecţiunile cardiace, abuzul de substanţe interzise, afecţiuni respiratorii precum astmul, sindromul de colon iritabil, durerea cronică, sevrajul alcoolic sau la medicamente anxiolitice.

Tratamentul pentru anxietate se încadrează în două categorii: psihoterapia şi medicaţia.

Medicamentele utilizate în mod obişnuit pentru a trata anxietatea includ antidepresive şi sedative.

Un terapeut sau psiholog te poate ajuta să înveţi aplicarea unor anumite instrumente şi strategii pentru a face faţă anxietaţii, atunci când îşi face simţită prezenţa.

Pentru unii oameni, tratamentul medicamentos nu e necesar, iar modificarea pozitivă a stilului de viaţă poate fi suficientă pentru a face faţă simptomelor.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Organizatia Mondiala a Sanatatii