Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință EXCLUSIV // Daniel Grădinaru, despre situația de la USR Popricani și culisele înlăturării sale: Când am început să spun că persoanele care ”cară poșeta” doamnei Chichirău sunt avansate în funcție, am început să deranjez/ Replica USR Popricani (FOTO)

EXCLUSIV // Daniel Grădinaru, despre situația de la USR Popricani și culisele înlăturării sale: Când am început să spun că persoanele care ”cară poșeta” doamnei Chichirău sunt avansate în funcție, am început să deranjez/ Replica USR Popricani (FOTO)

Un articol de: Elena Stanciu George Forcoș - 08 Aug 2020, 17:50
EXCLUSIV // Daniel Grădinaru, despre situația de la USR Popricani și culisele înlăturării sale: Când am început să spun că persoanele care ”cară poșeta” doamnei Chichirău sunt avansate în funcție, am început să deranjez/ Replica USR Popricani (FOTO) Foto: facebook.com Știință

UPDATE: Reprezentanții filialei Locale USR Popricani au precizat într-un drept la replică transmis pentru B1.RO că Grădinaru Ioan Daniel nu a fost niciodată membru activ al filialei USR Iasi si că nu a participat la înființarea filialei USR Popricani:

“Grădinaru Ioan Daniel nu a fost niciodată membru USR Iași sau USR Popricani, nu a participat la constituirea filialei USR Popricani, nu face parte din Procesul Verbal de constituire și nu-l leagă absolut nimic de filiala USR Popricani.

Grădinaru Ioan Daniel este membru/simpatizant PNL Popricani, fiind folosit de către candidatul PNL Ion Tanasă pentru a denigra și decredibiliza prin minciuni și dezinformări filiala USR Popricani, deoarece candidatul Alianței USR- PLUS Nicolae Tanasă, este favorit să câștige Primăria Popricani”, au declarat reprezentanții filialei USR.

Aceștia au oferit și lista cu membrii prezenți la ședința Adunării Generale Constitutive a Filialei Locale Popricani.

 

 

Cum răspunde Daniel Grădinaru la aceste acuzații

 

La rândul său, contactat de B1.RO, Grădinaru Ioan Daniel a explicat că s-a implicat de la distanță, din Italia, în constituirea filialei locale USR Popricani, și că i s-a comunicat că poate și în acest mod să fie membru activ sau să exercite chiar funcții de conducere:NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

“Eu am pus bazele filialei Popricani. Nu știu ce proces verbal au dumnealor, eu nu am semnat un proces verbal. Bazele au fost puse de mine, chiar dacă nu am ajuns acasă. Nu ams pus niciodată că am venit în țară și că am semnat pentru înființarea filialei, am zis că am pus bazele și că sunt membru fondator. Mi s-a spus că nu trebuie să vii acasă ca să fii președinte, că pot să vin periodic, și o dată la șase luni.

Există șiun program în care eu am vrut să candidez la Popricani care se numește Local diaspora. Pentru asta m-am întâlnit și cu deputatul Emanuel Ungureanu, candidat la primăria Cluj, m-am întâlnit cu doamna senator Dinică Silvia, l-am luat de la aeroportul din Bologna pe Radu Mihail, am făcut o secție de votare pentru diaspora. Am fost membru USR observator, coordonator de campanie prezidențială. Am pus afișe cu Dan Barna în Italia, cu documente de la primării și firme de afișaj în Italia. Am completat o adeziune și am trimis-o pe 1 august 2018”.

Grădinaru Ioan Daniel a oferit mai multe imagini din care rezultă că a fost membru activ al USR.

 

 

Acuzații grave lansate de USR Popricani

 

Reprezentanții USR Popricani susțin în continuare, însă că Grădinaru Ioan Daniel acționează pentru a-l ajuta pe candidatul PNL Ion Tănasă. Aceștia vin cu acuzații extrem de dure și pentru acesta din urmă:

"Acest domn Ion Tanasa, candidatul PNL la Popricani, este un personaj cu un trecut extrem de dubios, cu o cariera de 17 ani in SRI, fiind de asemenea un traseist politic, o persoana care a candidat in 2012 din partea UNPR si care timp de 8 ani a votat cot la cot cu PSD-ul in Consiliul Local, urmarindu-si numai interesele personale.

De asemenea, acest personaj din pozitia de consilier local in Primaria Popricani, a negociat impreuna cu primarul Valeriu Parlog PSD, pamantul comunei Popricani (peste 28 de hectare de teren din zona Carlig - Vanatori) pentru propriul buzunar, dorind a-l instraina unor persoane extrem de dubioase, presa vremii numumind tranzactia care urma a fi facuta de acestia, ca fiind unul dintre cele mai mari jafuri facute in judetul Iasi”, au precizat reprezentanții USR Popricani.

Aceștia au revenit cu acuzații extrem de grave la adresa lui Ioan Daniel Grădinaru, despre care precizează că a fost anchetat de către procurori într-un dosar privind darea de mită pentru obținerea unui loc de asistent medical într-un sptal din Iași:

“Membrul/simpatizantul PNL Popricani, Grădinaru Ioan Daniel, a fost anchetat de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL IAȘI pentru infracțiunea de dare de mită prevazută de art. 290, în urma declarațiilor făcute de acesta în spațiul public, afirmând că a dat șpaga pentru a se angaja ca asistent medical într-un spital din Iași, infracțiune care se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Noi, copiii nostri, părinții și bunicii noștri, cu toții ne dorim să fim tratați în siguranță, de personal medical competent, oameni școliți în domeniu și buni profesioniști, nu de infractori, spăgari sau hoți.

Cine și-ar da copilul pentru a fi tratat pe mâna unor astfel de indivizi? Vedem aproape zilnic cazuri de malpraxis în spitalele din România, copii și bătrâni omorâți de actualul sistem medical corupt și incompetent.

Sănătatea este cel mai de preț dar al unui om, iar eu nu voi închide ochii la astfel de infracțiuni și voi condamna tot timpul astfel de practici pentru eradicarea acestora și însănătoșirea societății.

Este de datoria noastră, a tuturor, să schimbăm acest sistem ticălos prin care se fac angajări cu șpăgi, pile și relații în sistemul medical românesc, dar și în administrația publică.

Nu ar mai fi trebuit să fie o surpriză pentru absolut nimeni faptul că USR-ul nu tolerează și nu colaborează cu infractorii, hoții sau șpăgarii, iar în momentul în care sunt depistați, sunt excluși instant și sesizați autorităților competente.

Condamnăm vehement astfel de practici și ne delimităm total de astfel de personaje nocive.

Astfel de indivizi, ca și în cazul de față, de multe ori își găsesc locul în PNL sau PSD, urmărind funcții în administrațiile publice.

Faptul că, dl Ion Tănasă și PNL Popricani recrutează și promovează astfel de indivizi, nu mă miră, dar arată încă o dată de ce sub administrația domnilor Ion Tanasa și Valeriu Parlog, comuna

Popricani a ajuns la limita subzistenței, fiind printre cele mai sărace și subdezvoltate comune ale județului Iași.

În administrația publică locală trebuie promovați doar oameni integri, competenți și de bună credință, care iși pot aduce contribuția la dezvoltarea comunei Popricani, nu hoți și incompetenți”, precizează reprezentanții USR Popricani.

 

 

Știrea inițială:

 

Fostul membru USR, Daniel Grădinaru, a explicat, într-o declarație pentru B1.ro, situația de la USR Popricani, motivele pentru care a fost înlăturat de apropiații lui Cosette Chichirău și cum s-a ales cu un denunț la DNA făcut de unul dintre foșii său colegi.

 

Noi tensiuni în USR: Daniel Grădinaru, despre culisele înlăturării sale de către apropiații lui Cosette Chichirău 

 

Asistent medical în Italia, Daniel Grădinaru spune că a intrat în USR în 2018 din dorința de a face ceva pentru localitatea sa natală. A înființat organizația din Popricani însă după un timp s-a încercat înlăturarea sa din partid. Totul din cauza criticilor la adresa apropiaților lui Cosette Chichirău care, spune Grădinaru au ajuns în funcții importante tocmai pentru faptul că se află în anturajul deputatei USR de Iași.

”În aprilie 2018, nu am mai putut să accept ce se întâmplă în comuna natală, în Popricani. M-am întors acasă pentru sărbătorile de Paști, după șapte ani. Cu toate că soția nu era de acord am făcut un banner cu #rezistprinnămol, pancarte. Am făcut cerere la Primărie pentru a manifesta pașnic, mi-au acceptat cererea și am făcut un protest, la Popricani. La protest au fost aproximativ 70 de persoane. După protest m-au sunat cei de la Corupția ucide, m-au sunat reporteri și mi-au spus că dacă vreau să fac ceva în comuna mea trebuie să mă implic și politic. Atunci, am stat și m-am gândit la un partid. Atunci era pe val USR și am luat legătura cu Filip Havârneanu și am început să punem bazele construirii unei filiale USR la Popricani. Eu neputând să ajung acasă, domnul Filip Havârneanu, apropiat la vremea respectivă a doamnei Costette Chichirău, mi-a spus că nu trebuie să fiu neapărat acasă, pot să vin o dată la șase luni. Atunci s-a făcut filiala Popricani.

Încet, încet am început să fiu înlăturat, nu mi se spunea nimic, nu acceptau să facem ședințe pe Zoom. (...) Am fost coordinator de campanie electorală în regiunea Emilia Romagna, în Italia, am fost la întâlnire cu Dan Barna la Milano, am fost o persoană activă. Pe Facebook, pe grupurile din comuna Popricani, întotdeauna făceam live-uri în care spuneam lumii să nu se mai teamă și să spună primarului că are dreptate întotdeauna, să-și ceară drepturile și să să-și exprime opiniile. Însă am fost înlăturat, încet-încet. Când am început să spun că persoanele care ”cară poșeta” doamnei Chichirău sunt avansate în funcție, am început să deranjez”, a declarat Daniel Grădinaru.

În aceste condiții, el a decis dă iasă din USR la finalul anului 2019.

 

Daniel Grădinaru: M-au sunat mulți membri USR care mi-au spus că și ei au pățit la fel

 

În ceea ce privește denunțul făcut la DNA pe numele său de fostul lui coleg, Ștefan Tănase, condiserat mâna dreaptă a lui Cosette Chichirău, Daniel Grădinaru spune că acesta are legătură tot cu declarațiile sale critice. În cele din urmă, dosarul a fost clasat. 

”Apoi m-a sunat mama de acasă și mi-a spus că am primit o hârtie de la DNA. Am crezut că e de la primarul Popricaniului, Pârlog Valeriu.  De fapt era de la Ștefan Tănase, care este candidat pe loc eligibil, dacă nu chiar pe primul loc, la Consiliul Județean Iași. Fratele dumnealui, deși nu a avut niciodată buletin de Popricani, și-a făcut acum buletin și este candidat la Primăria Popricani, unde doamna Chichirău știe din anul 2018 că eu îmi doream să candidez.

Am spus într-un interviu că sistemul sanitar este corup și toată lumea dă șpagă și eu, ca asistent medical, am dat șpagă, dar era doar o declarație, el m-a denunțat pentru dare de mită. M-a denunțat din cauza acestei declarații, din cauză că am plecat din USR și din cauză că ei îi cară poșeta doamnei Chichirău și doar așa au ajuns în funcții cheie. M-au sunat acum mulți membri USR care mi-au spus că și ei au pățit la fel”, a mai spus fostul membru USR.

În acest context, el a precizat că situații similare există și în alte organizații USR și a dat drept exemplu cazul filialei din Diapora.

”Și nu numai la Iași se întâmplă. Uitați-vă la ce s-a întâmplat în Diaspora. Cunosc cazul lui Emanuel Stoica. A fost dat deoparte, suspendat pe un an pentru că el avea ideea să candideze ca senator de Diaspora, numai că lui Radu Mihail nu stă bine și l-a dat jos. Voia să-l dea jos de dinainte să fie alegerile, însă membrii l-au ales președinte al filialei Diaspora.

Dacă îi critici, te dau la DNA. De ce nu m-au denunțat atunci, imediat, de ce nu mai dat afară din partid imediat? Pentru că am făcut campanie la europarlamentare și la prezidențiale, eram bun că am făcut campanie electorală. Se folosesc de membri și când membrii îi critică, îi denunță la DNA”, a mai spus Daniel Grădinaru.

 

Citeşte mai multe despre:   USR,   Daniel Gradinaru,   Cosette Chichirau