Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință O cometă de 6.800 de ani poate fi observată cu ochiul liber în România (VIDEO)

O cometă de 6.800 de ani poate fi observată cu ochiul liber în România (VIDEO)

Un articol de: Andrei Vlad - 22 Iul 2020, 16:07
O cometă de 6.800 de ani poate fi observată cu ochiul liber în România (VIDEO) Știință

O cometă cu o vârstă de 6.800 de ani poate fi observată pe cer, în luna iulie. Descoperită în luna martie, cometa C/2020 F3 (NEOWISE) este vizibilă cu ochiul liber de pe teritoriul României. 

Cometa este vizibilă seara și dimineața, potrivit Observatorului „Astro-Urseanu" din București. Aceasta poate fi identificată cu ajutorul schemei de mai jos.

cometa schema

 

23 iulie, momentul ideal pentru observarea cometei

 

Cometa a început să fie observată din data de 4 iulie. Aceasta se va afla la distanță minimă față de Pământ în data de 23 iulie 2020, la 103 milioane de kilometri. 

În perioada 11-24 iulie, cometa este circumpolară, observată de pe teritoriul României. Cel puțin teoretic, ea poate fi observată întreaga noapte, informează Astro-Info.ro

Specialiștii recomandă utilizarea unui binoclu pentru observarea cometei. Pe măsură ce strălucirea acesteia va scădea, utilizarea permanentă a unui instrument optic este cu atât mai mult necesară. Puține sunt cometele atât de strălucitoare, pentru a fi observate cu ochiul liber, precum C/2020 F3 (NEOWISE), informează sursa citată. DIGI RCS-RDS vine cu o surpriză pentru toţi românii, iar asta ar fi o lovitură pentru Orange / Vodafone / Telekom

cometa timelapse

Citeşte mai multe despre:   cometa,   astronomie,   video