Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință Studiu: Doar 80% dintre persoanele care s-au vindecat de COVID-19, au dezvoltat anticorpi. Restul n-au dobândit imunitate și sunt predispuși să se reinfecteze

Studiu: Doar 80% dintre persoanele care s-au vindecat de COVID-19, au dezvoltat anticorpi. Restul n-au dobândit imunitate și sunt predispuși să se reinfecteze

Un articol de: Beatris Ionita - 20 Oct 2020, 09:03
Studiu: Doar 80% dintre persoanele care s-au vindecat de COVID-19, au dezvoltat anticorpi. Restul n-au dobândit imunitate și sunt predispuși să se reinfecteze sursa Foto: hepta.ro // Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Știință

Doar 80% dintre persoanele care s-au vindecat de infecția cu COVID-19, au dezvoltat anticorpi împotriva virusului, potrivit unui studiu al Gertner Institute.

Acest lucru înseamnă că un procent de 20% din persoanele care au fost asimptomatice sau au avut forme ușoare, ar putea să se reinfecteze.

 

Persoanele care trăiesc în comunități mari, mai predispuse la infectare

 

Cercetarea a scos la iveală și faptul că persoanele care provin din familii mai mari sunt mai predispuse să contracteze virusul. Într- familiile de opt persoane sau mai mult, cu cel puțin un pacient verificat, 11,2% dintre membri aveau anticorpi, ceea ce înseamnă că au contractat virusul. Numărul în familiile mai mici a fost de numai 7,9%, potrivit jpost.com. 
Acest lucru s-a dovedit adevărat și pentru cei care locuiesc în clădiri și comunități mari. Sondajul a arătat că persoanele care locuiau în aceeași bloc cu cineva cu coronavirus erau mai susceptibile de a contracta boala decât cineva care nu. 10,2% dintre persoanele din clădirile cu un pacient verificat aveau anticorpi față de 7,2% din populația când a fost realizată această parte a studiului.


Cercetarea s-a bazat pe un sondaj serologic efectuat între iunie și august, pe populația orașului Bnei Brak, din Israel, adică cel care avea una dintre cele mai mari rate de infectare din țară.
Sondajul a constatat, de asemenea, că numărul persoanelor care au aveau anticorpii a crescut odată cu numărul pacienților bolnavi, considerat neproporțional. În iunie, 2% din populația Bnei Brak a fost testată pozitiv și 6,3% au avut anticorpi. În iulie 4,1% au fost pozitivi și 6,4% au avut anticorpi, iar în august 5,6% au fost pozitivi și 13,8% au avut anticorpi. În medie, la momentul încheierii cercetării, se credea că aproximativ 9% din populația Bnei Brak avea imunitate la coronavirus.

 

Citeşte mai multe despre:   Israel,   COVID-19,   imunitate