Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință Studiu: Oamenii sunt mai predispuși să contactele noul coronavirus de la un membru al familiei decât de la persoane străine

Studiu: Oamenii sunt mai predispuși să contactele noul coronavirus de la un membru al familiei decât de la persoane străine

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Iul 2020, 13:00
Studiu: Oamenii sunt mai predispuși să contactele noul coronavirus de la un membru al familiei decât de la persoane străine Foto: Hepta Știință

Un studiu realizat de epidemiologii sud-coreeni arată că oamenii au mai multe șanse să contacteze noul coronavirus de la un membru al familiei decât de la persoane din afara locuinței, scrie Reuters.

 

 

Oamenii sunt mai predispuși să contacteze Covid-19 în interiorul familiei

 

 

 

Studiul a fost publicat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, abreviat CDC) în data de 16 iulie 2020. 5.706 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și peste 59.000 de persoane cu care aceștia au intrat în contact au fost analizați îndeaproape pentru a se descoperi cum s-a răspândit noul coronavirus.

Datele au arătat că mai puțin de 2% dintre subiecți s-au infectat cu SARS-CoV-2 în afara gospodăriei, în timp ce aproape 12% au contactat virusul chinez de la membri ai familiei.

Pe grupe de vârstă, rata infecției cu coronavirus în gospodărie a crescut atunci când primii diagnosticați au fost adolescenții sau persoanele de peste 60 de ani.DIGI RCS-RDS vine cu o surpriză pentru toţi românii, iar asta ar fi o lovitură pentru Orange / Vodafone / Telekom

„Acest lucru se datorează cel mai probabil faptului că aceste grupe de vârstă sunt mai susceptibile să fie în contact strâns cu membrii familiei, deoarece grupul are mai multă nevoie de protecție sau sprijin”, a declarat Jeong Eun-kyeong, directorul Centrelor din Coreea pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC)i și unul dintre autorii studiului.

Copiii de până în nouă ani au fost cel mai mult feriți de infectarea cu Covid-19. De altfel, în foarte puține cazuri ei au fost pacientul zero într-o familie.

Copiii cu Covid-19 au fost, de asemenea, în mare amajoritate a cazurilor asimptomatici.

Datele pentru studiu au fost colectate între 20 ianuarie și 27 martie, când noul coronavirus s-a răspândit exponențial în Coreea de Sud.

 


 

Bilanțul Covid-19 în lume

 

 

 

La nivel global se inregistreaza 15.201.538 cazuri confirmate de infectie cu coronavirus, din care 632.282 decese.

Totodată, au fost raportate 309.665 cazuri noi, din care 7.065 decese, potrivit Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

 

EUROPA

 

 

Situatia in Italia: In ultimele 24 de ore au fost raportate 306 cazuri confirmate din care 10 decese.

Situatia in Spania: In ultimele 24 de ore au fost raportate 2.615 cazuri confirmate, din care 3 decese. 

Situatia in Germania: In ultimele 24 de ore au fost raportate 815 cazuri confirmate, din care 10 decese.

Situatia in Franta: In ultimele 24 de ore au fost raportate 1.062 cazuri confirmate, din care 10 decese.

Situatia in Marea Britanie: In ultimele 24 de ore au fost raportate 769 cazuri confirmate, din care 53 decese.

Situatia in Elvetia: In ultimele 24 de ore au fost raportate 117 cazuri confirmate, din care 1 deces.

Situatia in Belgia: In ultimele 24 de ore au fost raportate 369 cazuri confirmate, din care 3 decese.

Situatia in Austria: In ultimele 24 de ore au fost raportate 111 cazuri confirmate, din care 0 decese.

Situatia in Romania: Pana la data de 23 iulie ora 13.00 s-au inregistrat 41.275 de cazuri confirmate de infectie cu coronavirus, din care 2.126 decese, fiind confirmate 1.112 cazuri noi de infectie cu coronavirus.

 

CHINA CONTINENTALA

 

Situatia in China continentala: De la inceputul epidemiei pana in prezent au fost inregistrate 83.728 de cazuri confirmate, din care 4.633 decese. In ultimele 24 de ore au fost raportate 21 cazuri confirmate in restul provinciilor din China continentala.

Citeşte mai multe despre:   bilant covid-19,   bilant imbolnaviri coronavirus