Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință STUDIU: Peste 50% din pacienții infectați cu COVID-19 au dezvoltat anomalii ale funcţiilor cardiace

STUDIU: Peste 50% din pacienții infectați cu COVID-19 au dezvoltat anomalii ale funcţiilor cardiace

Un articol de: Andrei Ștefan - 21 Iul 2020, 08:57
STUDIU: Peste 50% din pacienții infectați cu COVID-19 au dezvoltat anomalii ale funcţiilor cardiace Foto: Pixabay.com Știință

Potrivit unui studiu publicat în European Heart Journal, realizat la cererea Fundaţiei Britanice pentru Boli Cardiace (British Heart Foundation), mai mult de jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus au dezvoltat anomalii ale funcţiilor cardiace,

Cercetătorii Centrului de Excelenţă al Fundaţiei Britanice pentru Boli Cardiace din cadrul Universităţii Edinburgh au examinat rezultatele ecografiilor cardiace a 1.216 pacienţi infectați cu COVID-19, din 69 de ţări.

Rezultatele studiului au reliefat faptul că 55% dintre pacienţii participanți, inclusiv cei care aveau boli cardiace preexistente, au suferit modificări cardiace. Mai mult, la un caz din şapte au fost observate anomalii severe.

Mai exact, din totalul pacienților, 901 nu aveau anomalii cardiace înainte de efectuarea studiului. Dintre aceștia, 46% au dezvoltat anomalii, iar 13% dintre acestea sunt severe.

„Se ştie că formele severe de gripă afectează inima, dar am fost surprinşi să vedem atât de mulţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care au disfuncţii cardiace severe. Acum trebuie să înţelegem mecanismul care provoacă anomaliile, să vedem dacă problemele sunt reversibile şi ce efecte cardiace rămân pe termen lung din cauza bolii COVID-19”, afirmă profesorul Marc Dweck.

 

Specialiștii au identificat 3 noi simptome ale coronavirusului

 

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a identificat trei noi simptome ale infectării cu coronavirus: nasul care curge sau e congestionat, greața și diareea. Acestea pot apărea între două și 14 zile de la infectare.

Prima listă oficială de simptome ale COVID-19 includea tusea, febra sau frisoanele, oboseala, durerile musculare, dificultățile de respirație, durerea de cap, pierderea mirosului sau gustului și durerea în gât.DIGI RCS-RDS vine cu o surpriză pentru toţi românii, iar asta ar fi o lovitură pentru Orange / Vodafone / Telekom

Simptomele se pot manifesta ușor sau sever, chiar și la două zile după infectare.

Depistarea infecției cu SARS-CoV-2 este cu atât mai dificilă cu cât acestea pot fi simptome și a altor boli. Cele trei noi simptome, de exemplu, mai pot indica o alergie la anumite medicații, o răceală sau diverse tipuri de infecții. 

 

Un algoritm identifică infecția cu COVID-19 în doar 15 secunde, prin intermediul tusei

 

Un grup de cercetători din Mexic a realizat un algoritm, menit să detecteze infecția cu noul coronavirus, prin intermediul tusei. Totul se realizează în doar 15 secunde, notează www.explica.co.

Mai exact, tehnologia dezvoltată poate identifica dacă o persoană este bolnavă de SARS-CoV-2 doar prin ascultarea tusei acesteia, de pe telefonul mobil, fără a fi nevoie ca acea persoană să se afle fizic în acel loc.

Un algoritm bazat pe inteligența artificială va determina în doar 15 secunde de înregistrare audio dacă o persoană a fost infectată sau nu. Prin recunoașterea vocii, sistemul intelligent va identifica modul în care sună o tuse de la o persoană sănătoasă și o tuse de la o persoană bolnavă de COVID-19, cu o precizie de care urechea umană nu este capabilă.