Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință Studiu privind COVID-19: Doar 10% din populația Elveției a dezvoltat anticorpi

Studiu privind COVID-19: Doar 10% din populația Elveției a dezvoltat anticorpi

Un articol de: George Lupu - 12 Iun 2020, 22:16
Studiu privind COVID-19: Doar 10% din populația Elveției a dezvoltat anticorpi Foto: Inquam Photos / George Călin Știință

Aproximativ 10% din populația Genevei a fost infectată cu COVID-19 de la îneputul pandemiei cu noul coronavirus, asta deși bilanțul oficial indică un număr mult mai mic de cazuri. Astfel, potrivit unui nou studiu, în orașul elvețian care găzduiește sediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi al altor instituţii internaţionale, au existat numeroase cazuri de COVID-19 nedescoperite, scrie AFP.

Studiul a fost efectuat pe baza analizelor serologice pentru 2.766 de persoane timp ce cinci săptămâni în lunile aprilie şi mai.

Investigaţia a mai determinat că deşi persoanele în vârstă de peste 65 de ani au un risc sporit de simptome grave, probabilitatea de a contracta boala este la jumătate faţă de segmentul de vârstă cuprins între 20 şi 50 de ani, prevalenţa noului coronavirus fiind mai ridicată în acest segment de vârstă care este mai puţin preocupat faţă de măsurile de prevenţie.

De asemenea, copiii cu vârste între cinci şi nouă ani au un risc de trei ori mai mic de a se infecta cu SARS-CoV-2 comparativ cu adulţii.

Rezultatele preliminare ale studiului sugerează că pe ansamblul Elveţiei numai o persoană din zece a dezvoltat anticorpi împotriva Covid-19, deşi a fost una dintre ţările cele mai afectate de pandemie în Europa, înregistrând peste 31.000 de cazuri confirmate de Covid-19.

 

Mai bine de jumătate dintre cetățenii provinciei Bergamo au dezvoltat anticorpi

 

Pe de altă parte, alte studii aplicate în Italia indică rezultate diferite privind imunizarea populației. Mai bine de jumătate dintre cetățenii provinciei Bergamo, una dintre zonele cel mai puternic afectate de COVID-19, au dezvoltat anticorpi. Anunțul a fost făcut de autoritățile italiene, în ziua de luni, notează Reuters

Rezultatul studiului a fost realizat în baza unui eșantion de 9.965 de rezidenți, cărora le-a fost recoltat sânge, în perioada 23 aprilie - 3 iunie. Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

57% dintre cei examinați prezintă anticorpi împotriva noului coronavirus, arată studiul realizat de experții italieni. 

Citeşte mai multe despre:   Genova,   COVID-19,   Elvetia