Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință Terra, în pericol: un asteroid de aproape 200 de metri ajunge, la 1 iunie, în apropierea Planetei noastre!

Terra, în pericol: un asteroid de aproape 200 de metri ajunge, la 1 iunie, în apropierea Planetei noastre!

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 31 Mai 2021, 14:31
Terra, în pericol: un asteroid de aproape 200 de metri ajunge, la 1 iunie, în apropierea Planetei noastre! Știință

Oamenii de ştiinţă americani au tras un semnal de alarmă: un asteroid cu diametrul de aproape 200 de metri va trece marți „pe lângă” Pământ. 

Deși distanța pare una foarte mare şi sigură pentru integritatea Terrei, orice obiect mai mare de 150 de metri, care trece mai aproape de 7,5 milioane de kilometri de Terra, este considerat potențial periculos.

 

Un asteroid a provocat dispariţia dinozaurilor

 

Asteroidul se numește KT1 și are mărimea de 186 de metri, cât un zgârie-nori. NASA ține sub observație asteroizii care se apropie la mai puțin de 7,5 milioane de kilometri de Terra. Evenimentul de la data de 1 iunie este considerat, totuşi, periculos.

Un asteroid care a lovit Pământul cu aproximativ 66 de milioane de ani în urmă este ceea ce a provocat dispariţia dinozaurilor. NASA a spus: „Ameninţarea pentru orice persoană reprezentată de accidentele auto, bolile sau alte dezastre naturale şi alte probleme este mult mai mare decât ameninţarea NEO-urilor sau a obiectelor din apropierea Pământului”.

Citeşte mai multe despre:   NASA,   asteroid