Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință Turismul spațial devine realitate. Cum te poți înscrie pentru primele locuri, gratuite

Turismul spațial devine realitate. Cum te poți înscrie pentru primele locuri, gratuite

Un articol de: Andrei Vlad - 02 Feb 2021, 17:12
Turismul spațial devine realitate. Cum te poți înscrie pentru primele locuri, gratuite Jared Isacmaan Știință

Călătoriile în spațiu, în scop turistic, devin realitate. SpaceX se pregătește să lanseze prima misiune la finalul anului 2021, informează CNBC.

Inspiration4 este numele misiunii care se va desfășura la finalul anului în curs, în cel de-al patrulea trimestru, organizată de compania americană SpaceX, deținută de către Elon Musk. Racheta Falcon 9, reutilizabilă, proprietate a SpaceX, va fi propulsată în spațiu de la complexul de lansări 39A, din cadrul Centrului Spația Kennedy, din Florida. 

Miisunea va dura câteva zile. Turiștii spațiali vor călători pe orbita Pământului. Înconjurul planetei se va face în doar 90 de minute. 

 

Cum te poți înscrie pentru prima excursie în spațiul cosmic

 

Jared Isaacman, în vârstă de 37 de ani. fondator și director executiv al Shift 4 Payments, va fi la manetă. Celelalte 3 locuri ale capsulei Dragon vor fi donate publicului larg, al căror nume vor fi anunțate în următoarele săptămâni, a precizat SpaceX

Un loc este destinat unui angajat al unui spital de pediatrie, o femeie. Pentru celelalte două locuri, cei care doresc să se înscrie, o pot face pe Inspiration4.com. Toate persoanele de la bord vor beneficia de echipament și instruire pentru astronauți. 

SpaceX a fost fondată în anul 2002, de către Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Compania sa a depășit rivala Boeing, al cărei program spațial s-a confruntat cu probleme, în urma eșecului din 2020 al testelor la o capsulă fără echipaj uman. 

Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   Elon Musk,   SpaceX