Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință China și-a dezvăluit în premieră vaccinurile împotriva COVID-19! Gigantul SINOVAC, gata să producă peste 300 milioane de doze anual

China și-a dezvăluit în premieră vaccinurile împotriva COVID-19! Gigantul SINOVAC, gata să producă peste 300 milioane de doze anual

Un articol de: George Lupu - 09 Sep 2020, 13:22
China și-a dezvăluit în premieră vaccinurile împotriva COVID-19! Gigantul SINOVAC, gata să producă peste 300 milioane de doze anual Foto: Pixabay Știință

În cadrul unui târg comercial desfăşurat luni la Beijing cercetătorii chinezi au prezentat vaccinurile pe care mizează în lupta cu COVID-19, scrie medicalxpress.com, menţionând companiile producătoare Sinovac Biotech și Sinopharm.

Niciunul dintre aceste vaccinuri nu a intrat pe piață, însă producătorii speră că vor fi aprobate spre finalul acestui an, după finalizarea fazei a III-a a studiilor clinice.

 

Anticorpii se pot menţine până la 3 ani

articipanţii la târgul comercial au vizitat standurile unde erau prezentate vaccinurile potențiale care ar putea fi folosite împotriva COVID-19.

Potențialele vaccinuri prezentate în cadrul târgului se află printre cele aproape 10 de la nivel mondial ce vor intra în studiile clinice de fază 3, de regulă ultimul pas înaintea aprobării reglementate de instituțiile de profil.

Un reprezentant al companiei Sinovac a declarat pentru AFP că firma sa deja „a terminat construcția unei fabrici de vaccinuri”, capabilă să producă 300 de milioane de doze de vaccin pe an.

Reprezentanții companiei Sinopharm au declarat că anticipează ca anticorpii din dozele de vaccin ce le poartă semnătura să se mențină între unul și trei ani – deși rezultatul final va fi cunoscut doar după încheierea studiilor clinice.

Potrivit publicaţiei chineze, Global Times, „prețul vaccinurilor nu va fi mare”. Fiecare două doze ar trebui să coste undeva sub 1.000 de Yuani chinezeşti, adică 146 de dolari. Articolul menționat îl cita pe directorul Sinopharm, care a declarat pentru presă că el deja a fost injectat cu unul dintre vaccinurile candidate.

 

Cine sunt ceilalţi finalişti ai vaccinului împotriva COVID-19

Rusia cu al său vaccin Sputnik V se află în vârful clasamentului, anunţând că săptămâna aceasta va face un pas important, în ciuda criticilor aduse de americani.Horoscop Alina Bădic // Horoscopul CHINEZESC pentru luna Cocoșului

SUA, la rândul ei se apropie cu paşi repezi de finalizarea vaccinului produs de compania Novavax.

Între timp, vaccinul pe care miza Uniunea Europeană şi pentru care făcuse o precomandă de 300 milioane doze, şi-a întrerupt testările. Gigantul farmaceutic AstraZeneca a anunțat că ia această măsură standard deoarece unul dintre participanții la studiu a dezvoltat o boală neașteptată. Testările vor continua imediat ce se va lămuri situaţia pacientului menţionat.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 176 de vaccinuri se află în curs de dezvoltare în lume, dintre care 34 se află în stadiul testelor clinice, ceea ce înseamnă că au început să fie teste pe oameni. Dintre acestea, doar 6 se află în faza a III-a, finală, a testărilor.

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-Covid,   vaccin COVID-19,   China