Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale 32 de centre ce vaccinare împotriva COVID-19 vor funcționa în județul Timiș. 17 dintre ele vor fi amenajate la Timișoara

32 de centre ce vaccinare împotriva COVID-19 vor funcționa în județul Timiș. 17 dintre ele vor fi amenajate la Timișoara

Un articol de: Maria Zărnescu - 04 Dec 2020, 19:43
32 de centre ce vaccinare împotriva COVID-19 vor funcționa în județul Timiș. 17 dintre ele vor fi amenajate la Timișoara FOTO: Pixabay.com Știri Locale

În județul Timiș vor funcționa 32 de centre de vaccinare anti-COVID, din care 17 vor fi amenajate doar în Timișoara, iar două în Lugoj. Restul centrelor vor funcționa în alte localități din județ, dar și în apropierea municipiului Timișoara, informează Instituția Prefectului Județului Timiș.

 

Cum vor fi repartizate centrele de vaccinare în Timiș

 

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, cele 32 de centre vor funcționa astfel: Timişoara - 17 centre, municipiul Lugoj - 2 centre, Sânnicolau Mare - un centru, Jimbolia - un centru, Giroc - un centru, Recaş - un centru, Buziaş - un centru, Dumbrăviţa - un centru, Făget - un centru, Deta - un centru, Săcălaz - un centru, Ghiroda - un centru, Moşniţa Nouă - un centru, Ciacova - un centru şi Gătaia - un centru.

Centrele de vaccinare vor fi avizate de DSP și vor avea zone de triaj și circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, în timp ce punctele mobile vor fi destinate centrelor de îngrijiri a persoanelor vârstnice și cu dizabilități. „Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de direcțiile de sănătate publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare. Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități.”, se precizează în comunicat.

 

Vaccinarea, în trei etape

 

Așa cum a precizat și coordonatoul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, procesul se va realiza în trei etape, din prima categorie făcând parte personalul medical.

„Vaccinarea se va face în trei etape astfel:A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

- în prima etapă vor fi vaccinate persoanele care lucrează în domeniul sănătății și în cel social,

- în a doua etapă va fi vaccinată populația la risc, adică adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul care își desfășoară activitatea în domenii cheie,

- în a treia etapă va fi vaccinată populația generală.

Vaccinarea se va face cu planificare prealabilă. A fost anunțat faptul că, foarte probabil, din luna ianuarie va începe campania de vaccinare”, se precizează în comunicatul Prefecturii Timiș.

 

Comunicat de presă – 4 decembrie Prefectul Liliana Oneț a participat, astăzi, la o videoconferință având ca temă...

Publicată de Instituția Prefectului Județul Timiș pe Vineri, 4 decembrie 2020
Citeşte mai multe despre:   Strategia de vaccinare anti-COVID