Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale A decedat prof. dr. Octavian Unc, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța. Acesta era infectat cu Covid-19

A decedat prof. dr. Octavian Unc, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța. Acesta era infectat cu Covid-19

Un articol de: Raluca Tindeche - 24 Oct 2020, 10:19
A decedat prof. dr. Octavian Unc, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța. Acesta era infectat cu Covid-19 Ordinea.ro Știri Locale

Prof. dr. Octavian Dumitru Unc, unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi din Constanța și membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, a decedat, în această dimineață, după ce s-a infectat cu  COVID-19. Acesta avea avea 63 de ani și a fost profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius”.

Medicul s-a stins din viață în această dimineață.. Acesta a fost infectat în urmă cu câteva zile și a fost internat la un spital din Constanța, însă situația lui s-a agravat. 

Cunoștințele medicului au făcut un apel la oameni să se roage pentru acesta. 

„Profu’ Unc trece acum prin momente dificile. Haideti toti, fiecare dupa cum putem, sa ne rugam impreuna in aceasta seara. 5 minute, intre 00:00 – 00:05, pentru noi nu sunt multe, dar pentru dansul sigur vor reprezenta mult! Dumnezeu să-i dea multă sănătate”, este mesajul de pe pagina de Facebook a medicului. 

Din nefericire, medicul a pierdut lupta cu virusul în această dimineață. 

„Condoleanțe familiei !Dumnezeu să-i lumineze calea și să-i odihnească sufletul bun în liniște și lumină! Este o mare pierdere pentru orașul Constanța“, spun apropiații.

Cine a fost profesorul dr. Unc

Profesorul Unc a deschis prima clinică privată de chirurgie din Dobrogea, în urmă cu 14 ani, iar între 2011-2014 și a fost șeful clinicii de chirurgie din Spitalul Județean Constanța.

A îmbinat activitatea de chirurg, cu peste 20000 pacienți cu cea de cadru didactic din 1990, de când s-a înființat Facultatea de Medicină, și implicit Universitatea „Ovidius” Constanța, pornind de la gradul de asistent și ajungând până la cel de profesor, treaptă cu treaptă.

A fost membru al Societății de Senologie și Patologie Mamară din Franța, din 1999, unde a obținut un premiu. Este membru și al altor societăți academice, cum ar fi Societatea Română de Chirurgie, Societatea Română de Istorie a Medicinei.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

 În același timp, medicul a fost prim autor și coautor a 24 de cărți și membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 2018.

Citeşte mai multe despre:   medic chirurg ,   constanta