Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale A început campania de vaccinare în Covasna. Prima persoană imunizată, o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean

A început campania de vaccinare în Covasna. Prima persoană imunizată, o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean

Un articol de: Catinca Giosanu - 04 Ian 2021, 19:23
A început campania de vaccinare în Covasna. Prima persoană imunizată, o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean Foto: Inquam Photos / George Calin Știri Locale

Campania de vaccinare se intensifică în România, iar luni s-au deschis cele mai multe centre de imunizare pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

 

Medic: ”Vaccinarea reduce riscul de a dezvolta o formă severă de boală”

 

În Covasna, campania de vaccinare a început luni, iar prima persoană vaccinată împotriva virusului COVID-19 a fost o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean "Dr. Fogolyán Kristóf”. 

Menționăm faptul că în județ au ajuns, luni, 375 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, conform news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Covasna, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyán Kristóf” a primit 125 de doze, Spitalul de Recuperare Cardiovasculară "Benedek Géza” din Covasna 115 doze, secţia externă din Întorsura Buzăului 10 doze, Spitalul Municipal din Tg. Secuiesc 100 de doze, iar Spitalul Orăşenesc din Baraolt 25 de doze.

"Vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă pentru că reduce riscul de îmbolnăvire şi riscul de a dezvolta o formă severă de boală. În acelaşi timp, măsurile de prevenire deja cunoscute şi dovedite a fi eficiente rămân la fel de importante”, a explicat managerul Spitalului Judeţean, András-Nagy Róbert, citat în comunicat.

 

Prima reacție a asistentei medicale, după ce a fost imunizată

 

Asistenta medicală din UPU Halász Csilla a fost primul angajat din spital care a primit vaccinul împotriva COVID-19, ea subliniind că se simte bine după ce i-a fost administrată doza.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

"Mă bucur, în acelaşi timp mă simt onorată că eu am fost prima care am primit vaccinul în spital. COVID-19 este o boală care ne pune la încercări grele atât pacienţii, cât şi sistemul medical. Noi, cei care lucrăm în domeniul sănătăţii, ştim foarte bine că acest virus nu face selecţie, ci poate afecta pe oricine. Poate provoca complicaţii grave, indiferent de vârstă, iar vaccinarea ne oferă posibilitatea de a scăpa de această boală", a declarat asistenta medicală.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a afirmat că siguranţa celor care lucrează în domeniul sănătăţii este cea mai importantă, pentru că ei lucrează în prima line.

"Vaccinul împotriva COVID-19 ne oferă o şansă să combatem pandemia, pentru ca în final să revenim la viaţa noastră normală", a spus Tamás Sándor.

De la începutul campaniei de vaccinare și până la momentul redactării acestei știri, peste 13.000 de oameni au primit până acum serul, iar autoritățile spun că injecția ne protejează și de noua tulpină a coronavirusului, care a fost descoperită inițial în Marea Britanie.

Citeşte mai multe despre:   campanie vaccinare,   Covasna,   efect vaccin anti-COVID