Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Al doilea container pentru depozitarea cadavrelor pacineților COVID a fost instalat în curtea Spitalului de Urgenţă din Sibiu 

Al doilea container pentru depozitarea cadavrelor pacineților COVID a fost instalat în curtea Spitalului de Urgenţă din Sibiu 

Un articol de: Beatris Ionita - 19 Noi 2020, 11:01
Al doilea container pentru depozitarea cadavrelor pacineților COVID a fost instalat în curtea Spitalului de Urgenţă din Sibiu  Sursa Foto: Hepta Știri Locale

Al doilea un container pentru depozitarea cadavrelor pacienților care au fost răpuși de COVID-19, a fost instalat în curtea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. 

În acest moment nu există trupuri neînsuflețite în ambele containere. Directorul administrativ a declarat că cel de-al doilea container a fost adus pentru că are cu condiţii de depozitare optime, față ed primul, care nu este dotat cu sistem de climatizare.

„La primul container nu s-a putut pune sistemul de climatizare pentru că nicio firmă nu a vrut să intre în curtea spitalului şi atunci am apelat la un prieten care ne-a pus la dispoziţie un container, iar firma ne-a venit în ajutor şi ne-a montat climatizarea unde era containerul”, a declarat Robert Fotache, potrivit Agerpres.

Ambele containere vor fi păstrate, în eventualitatea în care numărul de decese va crește. În acest moment se încearcă dotarea și a primului container cu nicio instalaţie de asigurare a temperaturii corespunzătoare, însă nicio firmă nu a dorit să monteze climatizarea, de teamă ca nu cumva angajaţii să se infecteze cu coronavirus.

„O să încercăm să punem şi acolo (în primul container n.r.) instalaţie de climatizare”, a anunţat Robert Fotache.

Morga spitalului a atins capacitatea maximă, după ce în ultimele zile s-au înregistrat între 10 şi 15 persoane decedate din cauza coronavirusului.

De la debutul pandemiei, în judeţul Sibiu au decedat 308 persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele 14 zile, rata de infeatare, la nivelul județului, a ajuns la  9,01 cazuri la 1000 de locuitori, iar în municipiul Sibiu, aflat de luni în carantină, a depăşit 13 la mie.

 

Managerul Spitalului Județean din Sibiu a demisionat 

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Managerul Spitalului Județean din Sibiu, Liliana Coldea, a demisionat miercuri din funcție, la doar câteva ore după ce vicepremierul Raluca Turcan a anunțat public că Ministerul Sănătății a trimis Corpul de control la unitatea sanitară, anunță publicația Turnul Sfatului

Raluca Turcan i-a cerut, vineri, demisia directorului SCJU Sibiu, medicul Liliana Coldea, însă aceasta nu a renunţat la funcţie.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, pentru Agerpres, că „etapele procedurii de demitere” a Lilianei Coldea „durează mai mult decât o demisie”.

„Am cerut, săptămâna trecută, vineri, demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Revin cu aceeaşi fermă solicitare. Am constatat cu toţii deficienţele manageriale de la Spitalului Judeţean, dar etapele procedurii de demitere durează evident mai mult decât o demisie. Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit. Spitalul Judeţean este, fără îndoială, cea mai importantă unitate sanitară într-un oraş şi într-un judeţ cu o rată mare a infectărilor. Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datorează mie, ci sibienilor şi mai ales pacienţilor care au trecut prin Spitalul Judeţean. Este inacceptabil ca munca medicilor buni să fie compromisă, încrederea în spital zdruncinată, iar sănătatea şi viaţa pacienţilor puse în pericol din cauza deficienţelor de management”, a precizat Raluca Turcan.

Citeşte mai multe despre:   Spitalul judetean Sibiu,   COVID-19,   morga