Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Alba Iulia: Trei elevi ai unui liceu militar au fost testați pozitiv, chiar înainte de începerea anului școlar

Alba Iulia: Trei elevi ai unui liceu militar au fost testați pozitiv, chiar înainte de începerea anului școlar

Un articol de: Beatris Ionita - 14 Sep 2020, 07:17
Alba Iulia: Trei elevi ai unui liceu militar au fost testați pozitiv, chiar înainte de începerea anului școlar Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM Știri Locale

Trei elevi ai Liceului Militar din Alba Iulia au fost testați pozitiv cu SARS-COV-2, chiar înainte de începerea noului an școlar. Aceștia provin din județele Alba, Maramureş şi Mureş și se pregăteau să înceapă clasa a IX-a, când au fost testați, măsură necesară pentru cazarea în cazarma unităţii de învăţământ.

Cei trei au simptome ușoare de COVID-19 și au fost imediat izolaţi la infirmieria şcolii, de unde, apoi, au fost preluaţi de către familii, urmând să-și petreacă cele 14 zile de izolare la domiciliu. Izolați rămân și colegii cu care au intrat în contact cu ei. 

Înainte de confirmarea cazurilor, la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia cursurile urmau să fie reluate conform scenariului verde, însă, acum urmează să se stabilească ce se va întâmpla cu activitatea didactică.

Potrvit declarațiilor ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în această situație, în care trei elevi din clase diferite sunt depistați cu noul coronavirus, ceilalți elevi din școală rămân în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție.

Toți elevii, precum și cadrele didactice de la liceul militar au fost testați pentru COVID-19. Este vorba de circa 460 de elevi și nu toate rezultatele testelor sunt gata.

Citeşte mai multe despre:   Alba Iulia