Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Amenzi de 158.000 de lei pe litoral, pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare. Aproximativ 30 de unități au fost depistate cu nereguli

Amenzi de 158.000 de lei pe litoral, pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare. Aproximativ 30 de unități au fost depistate cu nereguli

Un articol de: Andrei Ștefan - 14 Aug 2020, 13:38
Amenzi de 158.000 de lei pe litoral, pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare. Aproximativ 30 de unități au fost depistate cu nereguli Foto: Inquam Photos / George Călin Știri Locale

În această săptămână, inspectorii Comandamentului Sezon Estival 2020 au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 158.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei sanitar-veterinare în reţeaua unităţilor de alimentaţie publică,

 

Aproximativ 30 de unități, amendate de inspectorii DSVSA Constanța

 

Potrivit comunicatului DSVSA Constanţa, medicii veterinari au verificat, în perioada 10-13 august, 121 de unităţi, în urma controalelor fiind sancţionate 29 dintre acestea, cu amenzi în valoare de 158.000 de lei (11 restaurante, şapte unităţi fast-food, o pizzerie, două braserii, un magazin de peşte şi şapte magazine alimentare).

„Verificările au vizat atât respectarea normelor și cerințele de igienă alimentară sunt respectate, cât și a celor privind distanțarea fizică a clienților aflați la terase și în alte unități de alimentație publică, a purtării măștilor de protecție pentru personalul angajat și realizarea de dezinfecţii şi igienizări cu substanţe virulicide care să asigure atât dezinfectarea mâinilor clienţilor, dar şi a echipamentelor care sunt în unitatea respectivă”, se arată în comunicat.


Neregulile depistate de inspectori pe litoral

 

- manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare

- spaţii comerciale neaprobate sanitar veterinary

- ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat

- condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie

- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi a ouălor, depozitarea alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite ce se consumă fără prelucrare termică

- funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Totodată, în timpul desfășurării controalelor, au fost descoperite unități care funcționau fără documente de înregistrare sanitară veterinară sau comercializau produse alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare peste 30 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, ce au fost ulterior distruse.

Potrivit Comandamentului Sezon Estival 2020, până la această dată nu s-au înregistrat episoade de toxiinfecții alimentare care să pună în pericol sănătatea turiștilor.

 

Cel mai aglomerat weekend de pe litoral - nu se respectă măsurile de distanțare

 

Weekendul trecut, peste 15.000 de turiști și-au petrecut sfârșitul de săptămână în stațiunile de la Marea Neagră, în cel mai aglomerat weekend de pe litoral de până acum. 

În plină explozie de cazuri noi, puțini sunt turiștii care respectă regulile. Chiar dacă noile reglementări impun purtarea măștii în toate spațiile publice aglomerate, lumea ignora avertismentele specialiștilor.

Atât pentru turiști, cât și pentru locuitorii județului Constanța, purtarea măștii de protecție este obligatorie, din data de 1 august, în unele zone ale litoralului și anumite intervale ale zilei. Așadar, toate persoanele, dar şi copii care au împlinit vârsta de 5 ani, vor fi obligaţi să poarte masca de protecţie în spațiile de pe domeniul public unde se formează aglomerări, iar distanţa fizică de 2 metri nu poate fi respectată.

Prefectura Constanța a stabilit că măsura se va aplica în stațiunile și zonele de promenadă din județ, între orele 18 și 24. 

Și în acel weekend, s-au aplicat sancțiuni de peste 55.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii virusului, incluzând aici purtarea măștii și distanțarea fizică.

Citeşte mai multe despre:   DSVSA,   amenzi,   litoral