Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Arhiepiscopia Tomisului, obligată să demoleze o biserica ridicată fără autorizație, în Constanța

Arhiepiscopia Tomisului, obligată să demoleze o biserica ridicată fără autorizație, în Constanța

Un articol de: Andrei Ștefan - 18 Oct 2020, 12:40
Arhiepiscopia Tomisului, obligată să demoleze o biserica ridicată fără autorizație, în Constanța Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca Știri Locale

Vineri, 16 octombrie, Judecătoria Constanța a decis obligarea Arhiepiscopiei Tomisului de a desființa lucrările de edificare a unei biserici din municipiul Constanța, realizată fără autorizație de construire.

 

Arhiepiscopia Tomisului, obligată să demoleze o biserica ridicată fără autorizație


Magistrații Judecătoriei au admis cererea de chemare în judecată formulată de primarul municipiului Constanța în contradictoriu cu Arhiepiscopia Tomisului în dosarul ce vizează demolarea bisericii Izvorul Tămăduirii, edificată pe trotuarul bulevardului Tomis din cartierul Tomis Nord.

În consecință, Judecătoria a decis obligarea Arhiepiscopiei Tomisului să "desființeze lucrările de construcție realizate fără autorizație la imobilul situat în Constanța, B-dul Tomis nr. 322, zona Macul Roșu, jud. Constanța, în termen de 90 de zile de la dată rămânerii definitive a hotărârii".

De asemenea, Primăria este autorizată să desființeze lucrările de construcție realizate ilegal la biserica respectivă, în caz de neîndeplinire a obligației în termenul acordat, pe cheltuiala Arhiepiscopiei, se mai arată în decizia Judecătoriei.

Decizia, pronunțată în prima instanța, nu este definitivă și poate fi contestată în termenul legal.

 

Măsuri de protecție ignorate la slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

 

Măsuri de protecție împotriva SARS-COV-2 au fost ignorate, săptămâna trecută, la o slujbă de Liturghie oficiată de către Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, într-o biserică din municipiul Constanța.

Imaginile au fost transmise în direct pe Facbook chiar de Arhiepiscopia Tomisului. În filmare se observă cu ușurință că doar câțiva oameni poartă mască de protecție, iar mulți dintre cei care o poartă, o țin doar pe bărbie, în timp ce credincioșii stau înghesuiți. ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

Citeşte mai multe despre:   Arhiepiscopia Tomisului,   biserica,   Stiri Constanta