Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale UPDATE // Asfaltul "electoral" care a dispărut într-o noapte de pe o stradă din Brașov. Ce explicație au reprezentanții primăriei // Drept la replică

UPDATE // Asfaltul "electoral" care a dispărut într-o noapte de pe o stradă din Brașov. Ce explicație au reprezentanții primăriei // Drept la replică

Un articol de: Beatris Ionita - 27 Oct 2020, 19:57
UPDATE // Asfaltul "electoral" care a dispărut într-o noapte de pe o stradă din Brașov. Ce explicație au reprezentanții primăriei // Drept la replică Știri Locale

UPDATE: În urma publicării acestui articol, B1.ro a primit un drept la replică pe care îl redăm, integral, mai jos.:

 

"Solicitare drept la replica

Pentru a ma asigura de prezentarea obiectiva si completa a evenimentului, va solicit publicarea scrisa a urmatorului drept la replica:

Asfaltare realizata fara autorizatie, „..din greseala..”, desfiintata la dispozitia Primariei Brasov

La cererea Primariei Brasov firma Euro Strada, care a asfaltat „..din greseala..” o parcela de teren privat aflata la intersectia strazii Ioan V. Socec cu strada 1 Decembrie 1918, din zona Tractoru, a procedat la inlaturarea asfaltului si aducerea terenului la stare initiala, pentru ca lucrarile s-au efectuat fara autorizatie de construire si fara ordin de incepere a lucrarilor.

Operatiunea de inlaturare a asfaltului a avut loc in noaptea de luni spre marti 26-27.10.2020, spre nemultumirea proprietarilor locuintelor din zona, care au reactionat prin sesizari si reclamatii.

Conform reglementarilor si prevederilor legale, accesul la imobilele nou construite in zona trebuie asigurat de catre cei care solicita autorizatiile de construire pentru acestea.

In cazul de fata, pana in 2018, toate blocurile construite in zona s-au facut cu accesul la drumurile publice prin alte parti, pe trasee care nu includ aceasta parcela de teren. S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

In 2018, Primaria Brasov a stabilit, prin autorizatiile de construire acordate pentru ansamblul rezidențial “Grandis Residence”, in sarcina dezvoltatorului imobiliar S.C. Insigra S.R.L.,  reglementarea regimul juridic al unor suprafețe, care includ si acest teren, până la darea în folosință a construcțiilor.

S.C. Insigra S.R.L. nu si-a indeplinit, pana acum, obligatia impusa prin autorizatiile de construire, de a reglementa respectivele suprafete de teren. In schimb a procedat la intabularea, apartamentarea si vanzarea unor blocuri si apartamente, in baza unor certificate de dare in folosinta eliberte chiar de Primaria Brasov.

Reprezentantul Primariei Brasov, dl. Toarcea a afirmat, in mod bizar, ca asfaltarea s-a facut din greseala, de catre firma responsabila cu asfaltarile din zona Tractorul, ca si cum muncitorii ar actiona de capul lor fara a beneficia de indrumarea unor ingineri constructori si topografi si fara ca lucrarile de asfaltare sa fie receptionate si monitorizate de catre administratia locala, prin serviciile de specialitate.

Considerand toate aceste intamplari ca fiind nereguli, coproprietarul terenului a facut demersurile legale, pe care le-a avut la dispozitie si la care s-a priceput, pentru remedierea situatiei.

Coproprietarul terenului nu a cerut si nu asteapta de la Primaria Brasov nici o oferta.”

 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ 

Asfaltul proaspăt turnat pe o stradă dintr-un cartier brașovean a fost distrus într-o noapte, de aceeași primărie care a  efectuat lucrarea, în campania electorală. Este vorba de strada Ioan Socec, aflată în cartierul Tractorul și despre care reprezentanții instituției spun că a fost asfaltată ”din greșeală”, fără acordul proprietarului terenului, iar aceasta a cerut să fie adusă la forma anterioară.

În noaptea de luni spre marți, oamenii s-au trezit că nu pot să închidă un ochi din cauza utilajelor care rașchetau asfaltul turnat în urmă cu doar o lună. Muncitorii i-au lăsat fără o bucată de câteva zeci de metri de asfalt, fără nici o explicație. 

”Sunt 10 blocuri în zona respectivă și a fost sărbătoare când a fost turnat asfaltul. Azi-noapte însă trepida tot blocul. Am sărit din pat și am ieșit să filmez”, a povestit un locuitor din zonă, potrivit libertatea.ro.

Președintele Asociației Comunitare pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul, Sebastian Ichim, a postat și câteva imagini pe contul propriu de Facebook.

 


 

Citeşte mai multe despre:   Brasov,   alegeri locale 2020