Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Un asistent medical s-a izolat 5 zile în mașină, în așteptarea DSP-ului, după ce s-a infectat cu COVID

Un asistent medical s-a izolat 5 zile în mașină, în așteptarea DSP-ului, după ce s-a infectat cu COVID

Un articol de: Beatris Ionita - 10 Sep 2020, 16:40
Un asistent medical s-a izolat 5 zile în mașină, în așteptarea DSP-ului, după ce s-a infectat cu COVID Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero Știri Locale

Un asistent medical, confirmat pozitiv cu COVID-19, a stat izolat 5 zile în propriul autoturism. Inițial, bărbatul a luat decizia de a nu mai intra în locuință pentru a-și proteja soția, operată la inimă. 

Când primele simptome de coronavirus au început să apară, bărbatul a făcut un test la clinica unde lucrează. După ce a primit confirmarea că este infectat, a decis să nu mai meargă acasă. Imediat a sunat la Direcția de Sănătate Publică, iar cei de acolo i-au spus că va fi sunat înapoi și i se va spune ce să facă, povestește el. În următoarele 5 zile, asistentul nu a mai primit nici un răspuns concret de la autoritățiși așa a ajuns să locuiască în mașină, potrivit Digi24.

„Mi-a răspuns cineva și mi-a zis să aștept și să stau izolat, atâta tot, asta sâmbătă seara. Duminică am sunat din nou și am cerut să îmi zică ceva, ce să fac, că stau în mașină. Să stau izolat pe cât posibil, așa mi-au zis. Îmi trebuie concediul ăla medical, mă interesează internarea aia de 24, 48 de ore”a povestit bărbatul. 

Ulterior, el a cerut ajutor unui prieten care are un apartament gol, însă nu a mai fost nevoie pentru că, joi, după difuzarea materialui de către sursa citată, a fost transportat la camera de gardă a Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

DSP București a precizat  într-un comunicat de presă că bărbatul a fost contactat după ce au aflat de cazul lui de la televizor, pnetru că inițial, că acesta ar fi trimis înștiințarea privind rezultatul testului RT-PCR pe o adresă de email greșit. Barbatul spune însă că a sunat și la DSP, iar cineva i-a spus că va primi un telefon, dar nu l-a mai căutat nimeni.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19