Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Autoritățile de la Botoșani vor cere sprijinul preoților pentru a-i convinge pe credincioși să se vaccineze anti-COVID

Autoritățile de la Botoșani vor cere sprijinul preoților pentru a-i convinge pe credincioși să se vaccineze anti-COVID

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 05 Ian 2021, 12:34
Autoritățile de la Botoșani vor cere sprijinul preoților pentru a-i convinge pe credincioși să se vaccineze anti-COVID FOTO: Pixabay.com Știri Locale

Autoritățile din județul Botoșani intenționeză să ceară sprijinul preoților, pentru a-i convinge pe credincioși să se vaccineze împotriva COVID-19. Decizia vine în contextul în care proții au o mare influență în rândul populației, iar directorul DSP este de părere un dialog cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe ar fi constructiv.

„Vaccinarea este voluntară. Noi trebuie să aducem argumente pro-vaccinare, nu să spunem că dacă nu te vaccinezi.... O să încercăm, pentru că acolo, în biserici, într-adevăr, enoriaşii ascultă de preoţii din parohie", a declarat directoul Direcției de Sănătate Publică, Monica Adăscăliței, potrivit Agerpres.

 

Preoții, în etapa a doua de vaccinare

 

Prefectului județului a precizat faptul că preoții vor intra în etapa a doua de vaccinare, urmând ca aceștia să se înscrie pe platforma online pentru programări.

„Biserica este organizată. La noi sunt protopopiate la nivelul judeţului. Intră în categoria, să spunem, a instituţiilor publice care sunt în etapa a doua de vaccinare. Aşteptăm când se vor programa pe platformă primii dintre reprezentanţii bisericii. Vom avea discuţii cu reprezentanţii protopopiatelor, inevitabil”, a declarat prefectul județului, Dan Nechifor, prezent la aceeași conferință de presă.

Citeşte mai multe despre:   campania de vaccinare,   vaccinare anti-COVID-19