Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Berceni, în scenariul roșu. IPJ Ilfov a dispus o serie de măsuri, purtarea măștii va fi obligatorie

Berceni, în scenariul roșu. IPJ Ilfov a dispus o serie de măsuri, purtarea măștii va fi obligatorie

Un articol de: Maria Zărnescu - 24 Oct 2020, 20:10
Berceni, în scenariul roșu. IPJ Ilfov a dispus o serie de măsuri, purtarea măștii va fi obligatorie Sursa foto: Pixabay Știri Locale

Localitatea Berceni, din județul Ilfov a depășit rata de infectare cu 3 la mia de locuitori. Astfel, începând de sâmbătă, 24 octombrie, începând cu ora 20.00, în localitate vor intra în vigoare o serie de noi măsuri, scrie Agerpres.

Potrivit datelor de la Instituția Prefectului – Județului Ilfov, rate de infectare în localitatea Berceni este de 3,31 la mia de locuitori.

În urma ședinței extraordinare a Comitetului pentru Situații de Urgență Ilfov, au fost adoptate, pentru o perioadă de 14 zile, următoarele măsuri: purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise; organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă; se suspenda temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă, din unităţile de învăţământ aplicându-se scenariul 3 (participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online), după cum precizează sursa citată mai sus.

În comuna Afumaţi, rata este de 1,53 la mia de locuitori, în comuna Copăceni - 1,71, iar în comuna Mogoşoaia - 1,65, aici aplicându-se corespunzător măsurile prevăzute în HG nr. 856 din 14 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile începând de sâmbătă, ora 20,00, potrivit Agerpres.