Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Bistrița intră în scenariul roșu, dar școlile rămân deschise: „Mai puțin cele pentru care s-a impus introducerea scenariilor roșii sau portocalii anterior”

Bistrița intră în scenariul roșu, dar școlile rămân deschise: „Mai puțin cele pentru care s-a impus introducerea scenariilor roșii sau portocalii anterior”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Oct 2020, 21:32
Bistrița intră în scenariul roșu, dar școlile rămân deschise: „Mai puțin cele pentru care s-a impus introducerea scenariilor roșii sau portocalii anterior” Foto: Pixabay Știri Locale

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat mai multe restricții pentru municipiul Bistrița, unde incidența cumulată a îmbolnăvirilor a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, dar printre măsuri nu se numără și închiderea tuturor școlilor din oraș. Școlile sunt în continuare deschise, mai puțin cele pentru care s-a impus introducerea scenariilor roșii sau portocalii anterior, a precizat Instituția Prefectului din Bistrița-Năsăud.

Prefectura din Bistrița-Năsăud a anunțat restricțiile adoptate pentru municipiul Bistrița, marți, pe Facebook cu precizarea că acestea intră în vigoare începând de miercuri, 28 octombrie. O internaută, care cel mai probabil a observat că din anunț lipsește orice fel de mențiune legată de școli, a întrebat: „Și școlile ce se întâmplă?”. Instituția a răspuns: „Școlile sunt in continuare deschise, mai puțin cele pentru care s-a impus introducerea scenariilor rosii/portocalii anterior”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, 4.724 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național. Bistrița-Năsăud a înregistrat 72 de îmbolnăviri nou confirmate.

Bistrița intră în scenariul roșu, dar școlile rămân deschise. Anunțul Prefecturii din Bistrița-Năsăud

 

Măsuri restrictive în BISTRIȚA pentru combaterea pandemiei cauzate de Coronavirus

Întrucât în această unitate administrative-teritorială, în ultimele 14 zile, incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu CoVid-19 este mai mare decât 3/1000 de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat Hotărârea nr. 59/ 27.10.2020.

Prin această Hotărâre:

- se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

- purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

- activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.

- în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

- se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Aceste măsuri vizează toate localitățile componente ale municipiului Bistrița (Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița, Unirea, Viișoara).

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 28 octombrie 2020. 

Citeşte mai multe despre:   Bistrita Nasaud