Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Buzău: Direcţia de Sănătate Publică cere INSP să elimine din calculul incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 îmbolnăvirile din focarele apărute în aziluri

Buzău: Direcţia de Sănătate Publică cere INSP să elimine din calculul incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 îmbolnăvirile din focarele apărute în aziluri

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Sep 2020, 17:58
Buzău: Direcţia de Sănătate Publică cere INSP să elimine din calculul incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 îmbolnăvirile din focarele apărute în aziluri Foto: Hepta Știri Locale

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău solicită Institutului Naţional de Sănătate (INSP) recalcularea incidenței cumulate a cazurilor de infecție cu noul coronavirus din localitățile în care au fost depistate focare în centre sociale, și nu în interiorul comunităților. Concret, autoritățile din Buzău cer INSP să elimine din acest calcul îmbolnăvirile din azilurile din Buzău, Râmnicu Sărat, Pătârlagele şi Cernăteşti, informează News.ro.

 

DSP Buzău cere Institutului Naţional de Sănătate recalcularea incidenței cumulate a cazurilor de coronavirus

 

În total, în aceste instituții există aproape 130 de cazuri de infectare, potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului Buzău, Denisa Irimia.

”Este vorba despre 129 de cazuri în focare delimitate de colectivitate, care pot fi gestionate prin măsuri adecvate. DSP a transmis INSP o propunere de a elimina din calculul ratei de infectare numărul de cazuri din aceste focare. Este vorba despre 40 de cazuri în municipiul Buzău, 55 în Râmnicu Sărat, 20 la Pătârlagele şi 14 cazuri la Cernăteşti. Urmează ca (...) INSP să formuleze un răspuns şi în funcţie de acesta, fie se va recalcula rata de infectare, dacă aceste cazuri vor fi eliminate, fie se va menţine rata calculată iniţial, urmând ca peste o săptămână rata să fie recalculată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, potrivit sursei citate.

 

Trei scenarii privind începerea noului an școlar

 

În funcție de rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi de infectare cu coronavirus din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, autoritățile stabilesc scenariul în care va începe noul an școlar.

Conform datelor INSP, în județul Buzău există 12 localităţi care se încadrează în scenariul galben, care prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor dn clasele a VIII-a și a XII-a, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu. Alte 74 de localităţi se înscriu în scenariul verde, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, iar o localitate, Cernăteşti, corespunde, în acest moment scenariului roșu, cel în care toți elevii vor face cursuri online.Graniță ÎNCHISĂ! Cine NU va mai putea intra, sub nicio formă!

 

Situația cazurilor de coronavirus în România

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.271 de noi cazuri de COVID-19, în creștere față de ziua precedentă. De asemenea, a crescut și numărul de teste efectuate în același interval - 24.043.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 642 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Totodată, autoritățile transmit că 51 de pacienți cu COVID-19 au decedat, cu 10 mai mulți ca în ziua precedentă.

În acest moment, la ATI sunt internate 459 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus.

De la începutul epidemie și până în prezent, în România, au fost înregistrate 98.304 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 1.271 în ultimele 24 de ore. 41.002 pacienți au fost declarați vindecați și 12.557 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Totodată, potrivit statisticilor autorităților, până astăzi, 4.018 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, 51 dintre acestea în ultima zi.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Buzau,   coronavirus,   COVID-19