Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Buzău: Purtarea măștii de protecție, obligatorie în spații publice deschise

Buzău: Purtarea măștii de protecție, obligatorie în spații publice deschise

Un articol de: Irina Mina - 30 Iul 2020, 18:47
Buzău: Purtarea măștii de protecție, obligatorie în spații publice deschise Foto: Pixabay Știri Locale

În contextul creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise.

 

Purtarea măștii de protecție, obligatorie în spații publice deschise din Buzău

 

Mai exact, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a impus obligativitatea purtării măștilor sanitare în spaţiile publice deschise precum pieţele, târgurile, zonele de aşteptare precum staţii de autobuz sau peroane, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, fără ca această enumerare să fie limitativă, în intervalele orare în care se desfăşoară respectivele activităţi.

Această hotărâre a fost adoptată în urma propunerii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.

Măsurile stabilite în Hotărârea CJSU sunt valabile pe întreg teritoriul judeţului Buzău şi intră în vigoare de la data adoptării. Hotărârea va fi transmisă tuturor membrilor CJSU şi comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, scrie Adevărul.

 

Masca de protecție, obligatorie în anumite locații și în anumite intervale orare

 

Reamintim că, în contextul pandemiei de coronavirus și a creșterii cazurilor alarmante din România, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât impunerea obligativității măștilor în anumite locații și în anumite ore, de la 1 august.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Mai precis, prin Hotărârea numărul 37 din 28 iulie, se impune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

Măsura vizează pieţele, parcurile, locurile de joacă sau de antrenament sportiv, falezele, zone de agrement în aer liber, staşiile mijloacelor de transport în comun, în măsura în care sunt aglomerate, iar autorităţile locale decid că se impune purtarea măştii.

 

Ce spun specialiștii despre purtarea măștii sanitare în spațiile publice deschise

 

Specialiștii au menționat că o astfel de măsură impusă în zonele cu transmitere comunitară a noului coronavirus este singura metodă de profilaxie și insistă asupra importanței respectării regulilor de către cetățeni.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu, medicul Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală a atras atenția asupra faptului că situația epidemiologică din România ”nu este deloc bună”, iar comparațiile făcute până acum între noul coronavirus și virusul gripal nu au fost de mare ajutor.

”Eu cred că o astfel de măsură trebuie luată în focare, pentru că trebuie să ai o justificare atunci când recomazi această modalitate de purtare a măștii. Este o măsură care, până la urmă, trebuie să ducă la limitarea transmiterii infecției, pentru că, în acest moment, în anumite județe și în București avem transmitere comunitară care duce în fiecare zi la un număr crescut de cazuri pozitive. Prin urmare, cred că măsurile trebuie luate acolo unde numărul de cazuri este crescut. Eu cred că este necesară o astfel de măsură pentru că, în acest moment, este singura metodă de profilaxie. (...) Indiferent unde suntem, dacă suntem în țară sau în afară, regulile trebuie să le respectăm pentru protecția noastră, pentru că am văzut că situația nu este deloc bună. Toate comparațiile pe care le-am avut și am încercat să le facem cu virusul gripal nu ne-au ajutat”, a afirmat Beatrice Mahler.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Buzau,   masca de protectie,   coronavirus