Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Cal bătut cu sălbăticie de stăpân, în Vâlcea. Când va apărea Poliția Animalelor în România (VIDEO)

Cal bătut cu sălbăticie de stăpân, în Vâlcea. Când va apărea Poliția Animalelor în România (VIDEO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 01 Sep 2020, 12:31
Cal bătut cu sălbăticie de stăpân, în Vâlcea. Când va apărea Poliția Animalelor în România (VIDEO) FOTO: captură video Știri Locale

Imagini cu un puternic impact emotional au apărut pe internet.

Un bărbat din comuna Păușești Măglași, din Vâlcea, își lovește cu sălbăticie unul dintre caii înhămați la căruță, până când acesta nu se mai poate ridica.

 

Cal bătut până la sânge de stăpân

 

Deși mai mulți oameni, alertați de scandal, l-au rugat pe bărbatul violent să lase animalele să se odihnească, fiind împovărate de o greutate prea mare, bărbatul nu se oprește din lovituri.

Localnicul care a surprins imaginile publicate pe tribunavalceana.ro a anunțat că va depune plângere penală pentru rele tratamente aplicate animalelor, notează sursa citată.

 

Marcel Vela a anunțat înființarea Poliției Animalelor

 

Înființarea Poliției Animalelor ar putea fi creată în România în următoarea perioadă, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Astfel, Animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă se constată că animalul este în pericol.

Ce se înțelege prin situația de pericol pentru animale:

a) rănirea sau schingiuirea animalelor;

b) organizarea de lupte între animale sau cu animale;

c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;

e) prezența fără supraveghere, pe căile de circulație publică, a animalelor din speciile ecvine și rumegătoare mari și mici.

De asemenea, polițiștii se pot folosi de forțele și mijloacele din dotare ca să acționeze pentru salvarea unui animal, iar „acțiunile polițiștilor, inclusiv cele de pătrundere, pot fi înregistrate cu mijloacele audiovideo sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor.”

Poliția Animalelor va avea atribuții inclusiv în ceea ce privește animalele sălbatice și va fi în subordinea Poliției Române.

 

Când pot interveni polițiștii

 

Oamenii legii pot interveni dacă vor constata existența situației de pericol pe baza evaluării situației de fapt și a stării fizice a animalului care rezultă din:

a) constatarea directă și consemnarea celor constatate într-un înscris ori înregistrarea celor constatate cu mijloace tehnice;

b) declarațiile persoanelor implicate în activitățile prevăzute la alin.(2) sau ale persoanelor care au asistat la activitățile respective sau au cunoștință despre desfășurarea acestora;

c) înregistrări video sau audio ori fotografii, indiferent de proveniența acestora;

d) înscrisuri, inclusiv cele de natura mesajelor sau postărilor în mediul electronic și/sau de telefonie mobilă;

e) fișa de observație clinică întocmită de un medic veterinar.

Citeşte mai multe despre:   Valcea