Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Carantina a fost prelungită pentru şase localităţi din judeţul Constanţa

Carantina a fost prelungită pentru şase localităţi din judeţul Constanţa

Un articol de: Raluca Tindeche - 05 Dec 2020, 14:27
Carantina a fost prelungită pentru şase localităţi din judeţul Constanţa Foto: Inquam Photos / George Călin Știri Locale

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a votat prelungirea carantinei pentru alte șase localități din județul Constanța, cu 14 zile pentru cinci dintre acestea şi cu şapte zile pentru oraşul Techirghiol.

Prefectura Constanţa transmite că Institutul Naţional pentru Sănătate Publică a aprobat analizele de risc ale Direcţiei de Sănătate Publică pentru următoarele localităţi: Ovidiu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol, Valu lui Traian şi Năvodari.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis prelungirea carantinei pentru 14 zile în cinci localităţi, iar în oraşul Techirghiol a fost prelungită cu încă şapte zile, potrivit Digi 24. 

Pe data de 5 decembrie, rata incidenţei în municipiul Constanța era de 7,15, cea mai mare din ţară. 

 

Carantină prelungită în municipiul Constanța

 

Constanța este județul cu cea mai mare rată de infectare din țară, iar carantina s-ar putea prelungi. Prefectul Silviu Coşa a anunțat că vor fi înăsprite verificările şi vor fi suplimentate forţele de ordine.

Prefectul Constanţei a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Direcţia de Sănătate Publică face analiza de risc pentru a vedea dacă se trebuie prelungită carantina.

“În momentul de faţă DSP efectuează analiza de risc pe termenii pe care deja v-aţi obişnuit. Având în vedere că rata de incidenţă este în momentul de faţă la un platou, fără să se înregistreze o scădere semnificativă şansele sunt foarte mari să se prelungească. Constanţa este o comunitate foarte mare ca şi număr al populaţiei, ştiţi că rata de incidenţă se calculează pornind şi de la populaţia existentă în cadrul localităţii respective. În momentul de faţă ne aflăm într-o zonă de platou, undeva la 10,5-10,8 la mie, zonă de platou în care putem evolua în oricare sens. Noi sperăm să fie sensul bun, având în vedere măsurile pe care le-am luat şi care se vor intensifica în perioada următoare precum şi faptul că mare parte a populaţiei a răspuns pozitiv la aceste măsuri, în sensul că regulile sunt respectate”, potrivit News.ro. A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

“Intenţionăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa să intensificăm şi măsurile care vor fi luate din punctul de vedere al controalelor, al filtrelor şi al legitimării oamenilor pe care îi găsim pe stradă. Din punctul meu de vedere este o pierdere pentru că mare parte a oamenilor la interval foarte scurt de timp s-au obişnuit să respecte aceste reguli pe care nimeni nu le iubeşte şi nimeni nu şi le doreşte, dar din păcate din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei va trebui să producem anumite inconveniente tuturor pentru că un filtru pus la ieşirea din Constanţa spre Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia corect. Îmi pare rău pentru acest inconvenient, dar ele se vor produce pentru că aparent ne dorim neapărat să avem filtre care să ne blocheze circulaţia astfel încât trebuie să înţelegem că trebuie să respectăm nişte măsuri”, a spus Silviu Coșa. 

Acesta a spus că deplasarea la secţiile de votare duminică se poate face de către alegători fără declaraţie pe propria răspundere, doar cu cartea de identitate. 

 

 

Citeşte mai multe despre:   constanta ,   carantina Constanta