Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Carantina a fost prelungită cu șapte zile în Baia Mare. Rata de infectare cu COVID-19 este de 5,49 la mia de locuitori

Carantina a fost prelungită cu șapte zile în Baia Mare. Rata de infectare cu COVID-19 este de 5,49 la mia de locuitori

Un articol de: Beatris Ionita - 25 Noi 2020, 23:46
Carantina a fost prelungită cu șapte zile în Baia Mare. Rata de infectare cu COVID-19 este de 5,49 la mia de locuitori Sursa Foto: Inquam Photos Știri Locale

Prelungirea cu încă șapte zile a carantinei în municipiului Baia Mare a fost aprobată miercuri seara. Informarea a fost transmisă în cursul serii prin sistemul RO-ALERT către toţi abonaţii conectaţi la sistemul de telefonie mobilă. 

Conform Prefecturii Maramureș, au fost inițiate la nivel central procedurile stabilite de legislația în vigoare pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a municipiului Baia Mare, începând de astăzi, de la ora 17.00, însă ordinul a fost semnat mai târziu de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Baia Mare se află în carantină din în 11 noiembrie. Dacă în urmă cu două săptămâni, în municipiul Baia Mare, rata de infectare cu COVID-19 atingea 7,03 cazuri raportate la mia de locuitori, până pe 25 noiembrie a scăzut până la 5,49.

La acest moment sunt în carantintă alte 7 reședințe de județ din România: Constanța, Sibiu, Zalău, Bistrița, Alba Iulia, Satu Mare și Slobozia.

 

Raed Arafat: Introducerea carantinei în anumite localități dă rezultate

 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că măsurile de carantinare impuse deja în mai multe orașe și localități dau rezultate.

„Din datele pe care le avem acum, mai multe localități intrate în carantină, chiar dacă la început au continuat să crească, acum vedem în unele dintre ele o scădere importantă. Poate la finalul perioadei de carantină să vedem că coboară sub nivelul cu care au început carantina”, a precizat Arafat într-o intervenție la Europa FM.

De asemenea, șeful DSP a mai menționat că raportarea noilor cazuri pe județe se face și în baza adresei la care locuiește persoana respectivă, nu doar adresa din buletin:A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

„A fost la un moment raportarea numai pe baza adresei de buletin, dar la ea s-a adăugat și unde stă persoana respectivă. Toate DSP-urile, nu are nimeni interes să aibă în plus, nu este o plăcere pentru nimeni să introducă o localitate în carantină”, a mai punctat Arafat.

Citeşte mai multe despre:   Baia Mare,   carantina