Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale UPDATE// CJSU Constanța a prelungit carantina în municipiu cu încă 14 zile. INSP a avizat măsura menținerii restricțiilor

UPDATE// CJSU Constanța a prelungit carantina în municipiu cu încă 14 zile. INSP a avizat măsura menținerii restricțiilor

Un articol de: Beatris Ionita - 04 Dec 2020, 07:55
UPDATE// CJSU Constanța a prelungit carantina în municipiu cu încă 14 zile. INSP a avizat măsura menținerii restricțiilor Sursa foto: Pixabay Știri Locale

 INSP a avizat analiza de risc realizată de DSP pentru prelungirea carantinei în municipiul Constanța cu încă 14 zile. O decizie finală va fi luată vineri dimineață, când va fi convocat CJSU pentru aprobarea menținerii restricțiilor.

 

UPDATE: 4 decembrie, ora 11:30// Prelungirea carantinei pentru încă 14 zile a fost adoptată, vineri, pentru municipiul Constanţa. Măsura a fost avizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Aceasta intră în vigoare vineri, la ora 20.00, imediat ce vechea hotărâre expiră. 

 

Criza sanitară s-a agravat pe perioada carantinei în Constanța

 

Municipiul Constanța a intrat în carantină pe 20 noiembrie, când numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 a crescut. Atunci, rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire cumulate în ultimele 14 zile era de 9,11 la mia de locuitori, iar pe județ era de 5,97 la mia de locuitori.

După 14 zile de carantinare, timp în care autoritățile s-au așteptat la o scădere, indicele a ajuns la 10,54 la mia de locuitori, iar pe județ este 7,15 la mia de locuitori.

Pe lângă municipiul Constanța, în carantină mai sunt și alte orașe și comune, totalul localităților carantinate fiind de 18.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

 

Controlale vor fi intensificate la nivelul județului Constanța, odată cu prelungirea carantinei

 

Constanța este județul cu cea mai mare rată de infectare din țară 7,15 la 1000 de locuitori. Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că intenționează să înăsprescă controalele la nivelul județului și să suplimenteze forţele de ordine.

“Intenţionăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa să intensificăm şi măsurile care vor fi luate din punctul de vedere al controalelor, al filtrelor şi al legitimării oamenilor pe care îi găsim pe stradă. Din punctul meu de vedere este o pierdere pentru că mare parte a oamenilor la interval foarte scurt de timp s-au obişnuit să respecte aceste reguli pe care nimeni nu le iubeşte şi nimeni nu şi le doreşte, dar din păcate din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei va trebui să producem anumite inconveniente tuturor pentru că un filtru pus la ieşirea din Constanţa spre Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia corect. Îmi pare rău pentru acest inconvenient, dar ele se vor produce pentru că aparent ne dorim neapărat să avem filtre care să ne blocheze circulaţia astfel încât trebuie să înţelegem că trebuie să respectăm nişte măsuri”, a spus Silviu Coșa. 

Citeşte mai multe despre:   CJSU Constanța,   INSP,   carantina