Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CJSU Ilfov: Comuna Ciorogârla rămâne in carantină încă 14 zile

CJSU Ilfov: Comuna Ciorogârla rămâne in carantină încă 14 zile

Un articol de: Beatris Ionita - 18 Ian 2021, 23:53
CJSU Ilfov: Comuna Ciorogârla rămâne in carantină încă 14 zile Foto: facebook.com/PrefecturaBN Știri Locale

Comuna Ciorogârla rămâne în carantină pentru încă două săptămâni, a decis, luni seară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, din cauza numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, CJSU Ilfov a adoptat astăzi în ședință extraordinară Hotărârea nr. 5 din 18.01.2021, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla, propunere înaintată catre Departamentul pentru Situații de Urgență. Șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6230 din 18.01.2021 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, județul Ilfov”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Ilfov, potrivit digi24.ro. 

Măsura privind carantina se prelungește începând de marți, la ora 05:30, pentru o perioadă de 14 zile, până pe 2 februarie, la ora 5:30.

Ciorogârla a fost prima comună ilfoveană care a fost plasată în carantină. S-a întâmplat pe 13 noiembrie 2020, atunci când la nivelul localității se ajunsese la o rată a cazurilor de îmbolnăvire de 7,99 la 1000/locuitori.

Cel mai recent, comuna Ciorogârla a fost carantinată pentru șapte zile, măsura intrând în vigoare pe 12 ianuarie. Asta după ce aici raia incidenței cazurilor de infectare ajunsese la 9,83 la mia de locuitori.

 

Comuna ilfoveană Dascălu, carantinată începând din 16 ianuarie

SI comuna Dascălu a intart în carantină începând de sâmbătă dimineață. Măsura a fost luată în condițiile în care în această comună, rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 9,8 la mia de locuitori.

"Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, CJSU Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea CJSU nr. 3 din 15.01.2021, prin care s-a făcut propunerea de carantinare a comunei Dascălu, propunere înaintată catre Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6220 din 15.01.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Dascălu, judeţul Ilfov.

Conform OSDSU nr. 6220 din 15.01.2021, măsura se aplică din 16 ianuarie, ora 5:30, pentru o perioadă de 14 zile, până la 30 ianuarie, ora 5.30”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.

 Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Citeşte mai multe despre:   Ilfov,   Ciorogarla,   carantina,   COVID-19