Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Constanța: Terasa din Mamaia amendată cu 5.000 de lei pentru că a continuat să funcţioneze după ora 23:00

Constanța: Terasa din Mamaia amendată cu 5.000 de lei pentru că a continuat să funcţioneze după ora 23:00

Un articol de: Irina Mina - 03 Aug 2020, 20:29
Constanța: Terasa din Mamaia amendată cu 5.000 de lei pentru că a continuat să funcţioneze după ora 23:00 foto: Facebook Știri Locale

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) a amendat o terasa din Mamaia, cu 5.000 de lei, pentru că nu a încheiat programul duminică seara, la ora 23:00, în contextul noilor măsuri impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus.

 

Terasă din Mamaia amendată cu 5.000 de lei

 

Mai exact, administratorul unei terase situată în Piaţeta Cazino din Mamaia a fost amendat de către Inspectoratul Teritorial de Munca cu 5.000 de lei pentru că nu a încheiat programul duminică seara, la ora 23:00.

”În cursul zilei de luni, reprezentanţii ITM Constanţa au luat măsura sancţionării contravenţionale a unui operator economic din staţiunea Mamaia (zona Piaţetei Cazino), cu amenda în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind programul de lucru din data de 2 august”, potrivit unei informări a IPJ Constanţa, citată de Agerpres.

Duminică noapte, aproximativ 200 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor de control din au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară în vederea prevenirii şi limitării infectării cu noul coronavirus, în principalele zone aglomerate din judeţul Constanţa.

În acest context, conform poliţiştilor, au fost verificate 133 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 35.000 de lei, dintre care 16 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, alte trei pentru contravenţii privind protecţia consumatorilor, patru amenzi pentru activităţi ilicite de producţie, comerţ sau prestări de servicii şi 10 sancţiuni pentru fapte de încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 

CNSU a stabilit zonele în care este limitat programul teraselor

 ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!

Reamintim că, în ședința de sâmbătă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 38 din 1 august 2020, care stabilește, la propunerea specialiștilor, zonele în care este limitat programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc și altora asemenea. Măsurile a intrat în vigoare de duminică, 2 august, și se referă la Capitală și la județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova și Galați.

Potrivit hotărârii, „programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23:00”.

Documentul mai stipulează că „programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23.00”.

Citeşte mai multe despre:   Constanta,   coronavirus,   CNSU