Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Controale pe litoral: Aproximativ 70 unităţi de alimentaţie publică au fost amendate cu peste 400.000 lei de inspectorii sanitar-veterinari

Controale pe litoral: Aproximativ 70 unităţi de alimentaţie publică au fost amendate cu peste 400.000 lei de inspectorii sanitar-veterinari

Un articol de: Irina Mina - 27 Iul 2020, 17:56
Controale pe litoral: Aproximativ 70 unităţi de alimentaţie publică au fost amendate cu peste 400.000 lei de inspectorii sanitar-veterinari Foto: Inquam Photos / George Călin Știri Locale

Inspectorii sanitar-veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au făcut controale în perioada 20.07.2020 – 26.07.2020, la 237 de unități amplasate pe litoralul românesc, în urma acestora aproximativ 70 unităţi de alimentaţie publică fiind amendate cu peste 400.000 lei.

 

68 de unități de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate cu 440.000 de lei

 

Mai precis, în perioada 20.07.2020 – 26.07.2020, 237 de unități amplasate în 7 zone de interes turistic, respectiv Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, au fost verificate de medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, potrivit unui comunicat de presă al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor  (DSVSA, n.r.) Constanța.

Controalele au vizat 78 de restaurante, 2 pizzerii, 22 de  unităţi tip fast – food, 11 braserii, 21 de unităţi de tip bufet, 1 unitate tip bistro, 25 de baruri, 2  snack baruri, 36 de magazine alimentare, 14  laboratoare de cofetărie sau patiserie, 14 rulote, 1 tonetă, 3 gelaterii, 1 depozit alimentar, 1 carmangerie și 3 mijloace de transport.

Astfel că, în urma verificărilor, ”68 de unități, respectiv  27 de restaurante, 8 unități tip fast – food, 5 unități tip bufet, 1 unitate tip bistro, 6 magazine alimentare, 13 baruri, 3 braserii, 3 laboratoare cofetărie sau patiserie, 2 mijloace de transport auto au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 440.000 de lei”.

Totodată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 32,55 kg de preparate și semipreparate culinare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Potrivit sursei citate, în urma controalelor s-au constatat deficiențe cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neanunţarea de către persoanele juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor și neasigurarea menţinerii timp de 48 de ore a probelor alimentare.

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Amenzi de 40.000 de lei date de ANPC prin Comandamentul Litoral

 

Reamintim că, și ANPC a desfășurat, prin Comandamentul Litoral, activitatea de control la malul Mării Negre. Astfel că, joi, 23 iulie, comisarii Autorității au verificat măsura în care sunt respectate regulile în stațiunea Mamaia. Potrivit unui comunicat oficial, au fost controlați cinci operatori economici, au fost date patru avertismente și trei amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

Totodată, activitatea cluburilor Breeze și Fratelli a fost oprită temporar până la rezolvarea problemelor constatate în zona de bucătărie și de bar.

De asemenea, pe 19 iulie, ANPC a anunțat că în primele zece zile de activitate a Comandamentului Litoral au fost date amenzi de peste un milion de lei. În această perioadă au fost verificaţi 322 de operatori economici din stațiunile de pe malul mării și au fost constatate abateri la 268 dintre aceştia (83%).

 

Citeşte mai multe despre:   DSVSA,   controale pe litoral