Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS | Arad: Orașul Ineu a intrat în carantină

CORONAVIRUS | Arad: Orașul Ineu a intrat în carantină

Un articol de: Irina Mina - 25 Noi 2020, 23:57
CORONAVIRUS | Arad: Orașul Ineu a intrat în carantină Sursa foto: Pixabay Știri Locale

Miercuri seară, începând cu ora 22:00, oraşul Ineu din judeţul Arad a intrat în carantină, pentru 14 zile, din cauza numărului crescut de cazuri de coronavirus.

Orașul Ineu din județul Arad, în carantină din cauza numărului crescut de cazuri de SARS-CoV-2

Oraşul Ineu este prima localitate din judeţul Arad pentru care s-a instituit carantina pentru o perioadă de 14 zile, începând de miercuri, 25 noiembrie, de la ora 22.00, după ce aici a fost depăşită rata de infectare cu COVID-19 de zece cazuri la o mie de locuitori, scrie News.ro.

Luni, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi-a dat avizul pentru carantinarea oraşului Ineu, în urma analizei de risc efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Arad. Conform legislaţiei în vigoare, pentru ca o unitate administrativ-teritorială să poată fi carantinată, trebuie îndeplinite mai multe condiţii, cărora li se acordă un punctaj, iar acesta a fost de 64 de puncte, după evaluarea DSP şi 65 de puncte în urma calculelor efectuate de către INSP. O localitate îndeplineşte condiţiile de carantinare în momentul în care punctajul obţinut este mai mare sau egal cu 60 de puncte.

Marți, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat hotărârea prin care solicită aprobarea carantinării oraşului Ineu, iar miercuri Ordinul de carantinare a fost publicat în Monitorul Oficial.

Klaus Iohannis: Lockdown-ul nu se întâmplă. Vom continua să instituim măsuri zonale, unde situația o impune

Amintim că președintele Klaus a declarat, miercuri seară, că nu intenționează să reinstituie carantina la nivelul întregii țări, după alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, însă se vor impune măsuri zonale.

"În acest context de carantină și lockdown, vreau să fie foarte clar: nu există nici o intenție, eu nu intenționez să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet, fiindcă sunt politicieni fără scrupule care încearcă să se promoveze cu știri de tip senzațional. Deci, lockdown-ul nu se întâmplă. Abordarea s-a dovedit că dă rezultate. Vom continua să instituim măsuri zonale sau regionale, în localități, unde situația o impune, deci unde avem o creștere prea mare", a declarat președintele țării.

Totodată, președintele Iohannis a declarat că a cerut INSP o analiză privind evoluția epidemiei în orașele carantinate. Potrivit acestuia, datele relevă că începând cu 20 noiembrie la nivel național se observă o tendință de scădere a infecțiilor.

Nelu Tătaru: Nu închizi o țară, ci efectiv zonele unde vezi că transmiterea e accentuată

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat care este strategia autorităților pentru a limita răspândirea virusului și a subliniat, miercuri seară, în direct pe B1 TV, că nu trebuie închisă țara, ci „efectiv zonele unde vezi că transmiterea este accentuată, impunând și alte reguli – carantina este ultima dintre ele”.

„Avem componenta spital, în care noi gestionăm cazurile severe, critice, cele din terapiile intensive și decesele a 10-14 zile în urmă. Ce avem în acest moment în spital ca și cazuri ușoare și medii sau cei care sunt acasă cu simptome și nu se prezintă, vor fi gestionale următoarelor 10-14 zile. Bun, asta este partea medicală. Cazurile care vin, sau infecțiile care se produc se produc în pre-spital, nerespectând niște reguli, că vrem sau nu vrem, trebuie să o recunoaștem. Noi suntem cei care primim aceste cazuri, suntem aceiași oameni, gestionăm medical o pandemie. Cred că eforturile ar trebui să fie susținute și comune. Încercăm tot noi să limităm partea de pre-spital, introducând acele reguli și uneori până la carantină. Nu închizi o țară, închizi efectiv zonele unde vezi că transmiterea este accentuată, impunând și alte reguli – carantina este ultima dintre ele”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri seară, în direct pe B1 TV.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

Citeşte mai multe despre:   Arad,   coronavirus,   carantina