Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS | Comună din Constanța cu incidenţă cumulată de peste 8 la mie, în carantină

CORONAVIRUS | Comună din Constanța cu incidenţă cumulată de peste 8 la mie, în carantină

Un articol de: Traian Avarvarei - 22 Oct 2020, 16:08
CORONAVIRUS | Comună din Constanța cu incidenţă cumulată de peste 8 la mie, în carantină Știri Locale

 Comuna Fântânele din Constanța a depășit rata de infectare de 8 la mia de locuitori și intră în carantină. Mai precis, din populaţia totală de 1.664 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 14 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
 

 

Carantinarea localităţii Fântânele, pentru următoarele 14 zile
 

 

“Măsura a fost luată ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în localitatea din judeţul Constanţa, a ajuns la 8.41/1.000 de locuitori. Mai precis, din populaţia totală de 1.664 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 14 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2”, anunţă, joi, Prefectura Constanţa.

Conform Ordinului privind instituirea carantinei zonale, emis de către Şeful DSU, Raed Arafat, carantinarea localităţii presupune următoarele obligativităţi, care au intrat în vigoare la ora 14.00:

• Se vor identifica toate persoanele cu domiciliul, reşedinţa ori adresa declarată în Fântânele;

• Se limitează la maximum deplasarea persoanelor;

• DSP Constanţa va evalua prioritatea de testare a persoanelor din localitate;

• Autorităţile locale şi IPJ Constanţa vor stabili rute ocolitoare;Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

• Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, prezente în spaţiile publice închise şi deschise;

• Vor fi interzise următoarele activităţi: evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) în spaţii închise şi deschise; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; organizarea şi desfăşurarea de activităţi în cinematografe şi ale instituţiilor organizatoare de spectacole şi/sau concerte; • Oficializarea slujbelor religioase se poate face doar în exteriorul clădirilor, cu prezenţa a maximum 20 de persoane;

Ordinea publică va fi asigurată de IJJ Constanţa sau IPJ Constanţa, a precizat sursa citată.

Din localitatea Fântânele este permisă intrarea sau ieşirea pentru transprtul de marfă, pentru persoanele care lucrează în altă localitate, care desfăşoară activităţi agricole, pentru cei care trebuie să se deplaseze la medic şi pentru urgenţele medicale.

Măsura de carantinare a localităţii Fântânele a fost luată după ce DSP Constanţa a realizat o analiză de risc, avizată pozitiv şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică. 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Constanta,   COVID-19,   coronavirus,   localitati in carantina