Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS | Constanța: Terasele rămân deschise după ora 23:00. Masca, obligatorie în spațiile deschise aglomerate

CORONAVIRUS | Constanța: Terasele rămân deschise după ora 23:00. Masca, obligatorie în spațiile deschise aglomerate

Un articol de: Irina Mina - 30 Iul 2020, 17:22
CORONAVIRUS | Constanța:  Terasele rămân deschise după ora 23:00. Masca, obligatorie în spațiile deschise aglomerate Foto: Inquam Photos / George Călin Știri Locale

Pentru reducerea riscului de răspândire a coronavirusului, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța au stabilit, în unanimitate, mai multe măsuri la nivel local, astfel că, terasele de pe Litoral vor rămâne deschise și după ora 23.00, însă măștile de protecție devin obligatorii de sâmbătă, în spațiile deschise.

 

Terasele de pe Litoral, deschise și după ora 23

 

Joi, prefectul George Niculescu a declarat că terasele de la malul Mării Negre vor rămâne deschise și după ora 23.00, însă măștile de protecție pentru prevenirea răspândirii de Covid-19 devin obligatorii de sâmbătă, 1 august, în spațiile deschise aglomerate din județ, între orele 18.00-24.00.

”Acest interval, 18.00-24.00, a fost stabilit la propunerea Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului Județean de Poliție. Între orele respective, ni s-a transmis că, potrvit statisticilor, se aglomerează toate stațiunile turistice de interes național din județ”, a afirmat prefectul, potrivit Libertatea.ro.

Astfel că, masca sanitară va fi obligatorie în tot județul Constanța, ”acolo unde sunt spații deschise predispuse aglomerării și nu se poate respectat distanța socială de doi metri, în piețe, târguri, curțile interioare ale bisericilor, gări, stații de autobuz”.

 

Noi măsuri de prevenire a răspândirii pandemiei de SARS-CoV-2

 

Reamintim că, în contextul pandemiei de coronavirus și a creșterii cazurilor alarmante din România, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât impunerea obligativității măștilor în anumite locații și în anumite ore.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

”Purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare – stațiile de autobuz, peroanele – falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului județean pentru Situații de Urgență sau al Municipiului București. Spațiile și intervalele orare se stabilesc la propunerea Direcției de Sănătate publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, stabilită în condițiile legii”, a declarat, miercuri, Red Arafat.

De asemenea, programul de funcționare al teraselor, cluburilor și sălilor de jocuri de noroc a fost modificat.

 

Guvernul Orban a renunțat la restricțiile suplimentare pentru plaje

 

Cu toate acestea, propunerile de restricții suplimentare pentru plajele de pe litoralul românesc au fost eliminate din forma finală a hotărârii adoptate de Guvernul Orban.

„După cum ați văzut nu mai este în Hotărârea de Guvern. A fost o propunere care a fost aprobată în cadrul CNSU, a avut logica ei, însă după analiza actelor normative care deja există s-a considerat că există regulamente suficiente care să fie aplicate pe plaje, cu condiția ca ele să fie respectate, motiv pentru care nu s-a mai inclus în Hotărârea de Guvern pentru plaje. Dar bineînțeles este posibil să se vină cu alte prevederi pentru alte amplasamente din zona plajelor și a litoralului care să stabilească exact orarul de lucru și care sunt restricțiile, acolo", a declarat șeful DSU.

Citeşte mai multe despre:   Constanta,   coronavirus,   reguli la terase,   masca de protectie