Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS | Focar de infecție în cea mai mare zonă industrială din Arad

CORONAVIRUS | Focar de infecție în cea mai mare zonă industrială din Arad

Un articol de: Irina Mina - 29 Iul 2020, 17:56
CORONAVIRUS | Focar de infecție în cea mai mare zonă industrială din Arad Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Știri Locale

Un focar de infecție cu noul coronavirus a fost depistat de autorităţile sanitare  în cea mai mare zonă industrială a judeţului Arad. Mai mulţi muncitori din trei fabrici au fost testaţi pozitiv pentru SARS-CoV-2.

 

Focar de infecție cu Covid-19 în cea mai mare zonă industrială din Arad

 

În zona industrială, aflată la periferia municipiului Arad, lucrează mii de persoane, iar, potrivit șefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP, n.r.) Arad, Horea Timiș, riscul de răspândire rapidă a virusului este foarte ridicat.

”În acest moment vorbim de câteva cazuri izolate în fiecare dintre cele trei fabrici, persoane care au fost retrase de la locul de muncă şi sunt sub observaţie medicală. Ancheta epidemiologică aflată în derulare, testele care se fac în rândul angajaţilor, ne vor spune care este amploarea răspândirii noului coronavirus în zona industrială”, a declarat şeful DSP Arad, pentru Agerpres.

Acesta a mai afirmat că vor fi intensificate controalele în mijloacele de transport folosite pentru navetă de către muncitori.

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică lucrează la un proiect de înfiinţare a unui centru de testare SARS-CoV-2 exclusiv pentru miile de angajaţi din zona industrială de la ieşirea din municipiul Arad spre Nădlac.

Conform sursei citate, companiile ar urma să susţină financiar realizarea testelor pentru proprii angajaţi, iar partea de logistică va fi asigurată de autorităţi.

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Focar de coronavirus în Prahova: Zeci de muncitori de la o fabrică, diagnosticați cu Covid-19

 

Reamintim că și în județul Prahova a fost descoperit un nou focar de coronavirus. Zeci de muncitori ai unei societăți comerciale au fost diagnosticați cu Covid-19.

Mai exact, un număr de 34 de muncitori dintre cei 180 de angajaţi ai unei societăţi comerciale din judeţul Prahova au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Muncitorii se află acum în izolare. De asemenea, colegii cu care aceștia au intrat în contact sunt în carantină, acasă.

“Avem de a face cu un focar. Practic din 101 de cazuri nou confirmate astăzi, 34 au fost identificate într-un focar la o societate comercială de pe raza județului. De asemenea, vorbim și despre contacții persoanelor deja confirmate. Au fost vreo 40 de prezentări și la UPU, în cadrul Spitalului Județean. Să nu uităm că în această perioadă populația se testează masiv pentru a pleca în concedii și sunt țări care cer acest test pentru a intra pe teritoriul lor. Atât testele care sunt făcute de nevoie, cât și cele făcute la cerere au dus la un număr îngriorător de cazuri.

În ceea ce privește focarul în cauză, au fost testați toți angajații. Vorbim despre 180 de persoane, iar în urma testărilor 34 au rezultate pozitive. Conducerea firmei respective a dispus ca activitatea să fie redusă, astfel încât să fie scoși din producție cei care au fost testați pozitivi și contacții direcți, fiind vorba despre colegi ai acestora. e va efectua dezinfecția generală a unității. O perioadă până când persoanele își vor reveni, firma va lucra într-o cotă de avarie dar nu își va sista activitatea”, au precizat pentru B1.RO reprezentanții Instituției Prefectului.

Citeşte mai multe despre:   Arad,   focar de coronavirus