Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS | În prima zi de școală, Liceul Militar Breaza şi alte şase unităţi de învăţământ din Prahova trec de la scenariul verde la cel roşu, după apariţia unor cazuri de COVID-19

CORONAVIRUS | În prima zi de școală, Liceul Militar Breaza şi alte şase unităţi de învăţământ din Prahova trec de la scenariul verde la cel roşu, după apariţia unor cazuri de COVID-19

Un articol de: Traian Avarvarei - 14 Sep 2020, 17:03
CORONAVIRUS | În prima zi de școală, Liceul Militar Breaza şi alte şase unităţi de învăţământ din Prahova trec de la scenariul verde la cel roşu, după apariţia unor cazuri de COVID-19 Foto: Pixabay Știri Locale

Nici bine nu a început anul școlar 2020-2021 că Liceul Militar Breaza şi şase unităţi de învăţământ din comuna Gorgota, toate în județul Prahova, trec de la scenariul verde la cel roşu, după apariţia unor cazuri de COVID-19 în şcoli.

 

 

Focar de Covid-19 la Liceul militar din Breaza

 

 

 

Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, patru grădiniţe şi două şcoli din comuna Gorgota, județul Prahova, trec de la scenariul verde la cel roșu, încă din prima zi de școală.

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova după ce la liceul militar cinci elevi au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar la Gorgota un cadru didactic infectat a intrat în contact cu colegii săi, la un consiliu profesoral.

"Pentru Colegiul Naţional Militar «Dimitrie Cantemir» Breaza şi unităţile didactice din Gorgota: Şcoala Gimnazială «Alexandru Ioan Cuza», sat Potrigrafu; Şcoala Gimnazială, sat Poienarii Apostoli; Grădiniţa cu program normal Gorgota; Grădiniţa cu program normal, sat Crivina; Grădiniţa cu program normal, sat Poienarii Apostoli; Grădiniţa cu program normal, sat Potigrafu, se dispune suspendarea cursurilor şcolare organizate în modalitatea «faţă în faţă» (scenariul 1) şi aprobarea susţinerii activităţilor/lecţiilor online (scenariul 3), la propunerile consiliilor de administraţie ale respectivelor unităţi de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile, începând din data de 14.09.2020”, a transmis Prefectura Prahova.

Cei cinci elevi din cei 472 câţi are liceul militar din Breaza sunt în acest moment izolați, o parte acasă, ceilalți la internatul unității de învățământ.

Pe perioada celor 14 zile de suspendare, toate persoanele cu care au intrat în contact cei diagnosticați cu Covid-19 vor fi în izolare.ȘOC ÎN SHOWBIZ! JADOR a FURAT un ceas de 8.000 de euro dintr-un magazin. CE A URMAT, te va lăsa fără cuvinte

Totodată,  spaţiile unităţilor de învăţământ vor fi dezinfectate şi aerisite.

 

 

Bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 în județul Prahova

 

 

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 4974  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 169 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost în rândul unei persoane de sex feminin (50 ani) și a două persoane de sex masculin (56, 61 ani), cu comorbidități.

Cele 33 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani – 0
19 ani -29 ani – 2
30 ani -39 ani – 4
40 ani -49 ani – 3
50 ani -59 ani – 10
60 ani -69 ani – 10
70 ani -79 ani – 4
Peste 80 de ani- 0

În prezent, în Prahova, în rândul cazurilor active figurează și trei cadre didactice, iar 39 sunt copii cu vârstă școlară și preșcolară.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 359, dintre care 276 de paturi sunt ocupate. La ATI, au fost raportate ca fiind libere trei locuri destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2.
(*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1315 de decizii de izolare și 6064 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 22907 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Au fost efectuate verificări la 1579 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1022 persoane, 676 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 95 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 94 de sancțiuni (16 în baza Legii 61/91 în context Covid-19, 78 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților conform Legii 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 14500 lei.

A fost deschis și un dosar de cercetare penală pentru o persoană în baza art.352 CP privind zădărnicirea combaterii bolilor.


 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Prahova,   repartizare liceu,   Stiri Breaza,   bilant covid-19