Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: În Suceava capacitatea ATI pentru COVID poate creşte cu 20 de paturi la SJU şi 5 la Rădăuţi

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: În Suceava capacitatea ATI pentru COVID poate creşte cu 20 de paturi la SJU şi 5 la Rădăuţi

Un articol de: Irina Mina - 30 Oct 2020, 19:52
CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: În Suceava capacitatea ATI pentru COVID poate creşte cu 20 de paturi la SJU şi 5 la Rădăuţi Foto: Dan Amariei Știri Locale

În judeţul Suceava capacitatea în sectorul ATI pentru noul coronavirus poate creşte cu 20 de paturi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava şi cu alte 5 paturi la Spitalul Municipal Rădăuţi, iar 5 paturi sunt ţinute în rezervă la Spitalul Municipal Fălticeni, potrivit unui anunț făcut vineri de misitrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ce spune Nelu Tătaru despre capacitatea ATI a spitalelor din Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni

Ministrul Sănătăţii, care a fost la Suceava pentru a face o analiză a situaţiei din judeţ în ceea ce priveşte pandemia şi capacitatea de răspuns a unităţilor spitaliceşti, în special cea de la ATI, a spus că în județ situaţia începe să se stabilizeze din punct de vedere al numărului de cazuri.

”Avem un număr de cazuri crescător uşor de la o zi la alta”, a afirmat Nelu Tătaru, conform Agerpres.

Potrivit ministrului Sănătăţii, analiza capacităţii ATI s-a făcut la spitalele din Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni. În prezent, capacitatea ATI de la SJU Suceava este de 40 de paturi, dintre care jumătate pentru patologie COVID şi există posibilitatea de a creşte acest număr de paturi cu terapia mobilă la 12 paturi şi alte opt paturi la Secţia de Boli infecţioase, cu un suport de cinci paturi la Rădăuţi, pentru terapie COVID.

De asemenea, oficialul a spus că sunt în judeţ 30 de paturi în rezervă ce pot fi operaţionalizate în termen de o săptămână, maxim zece zile.

”Necesarul de dotare există, urmând a completa cu numărul de personal”, a spus el, precizând că acest lucru se poate realiza de la Centrul Naţional de Coordonare a Intervenţiei.

Cât despre Spitalul Municipal Fălticeni, acolo sunt zece paturi pentru patologia obişnuită şi cinci paturi în Maternitate şi va rămâne această rezervă strategică de cinci paturi.

”În contextul în care evoluţia va fi nefavorabilă, vom operaţionaliza şi aceste cinci paturi pentru terapie intensivă COVID”, a spus ministrul Sănătăţii.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, în raportarea transmisă vineri, la ora 13.00, că în ultimele 24 de ore, în România au fost 6.546 de noi cazuri de COVID-19 dintr-un total de 36.335 de teste care au fost prelucrate în același interval.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.059 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În prezent, 917 pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.

Bilanțul deceselor, în România, a ajuns la 6.867. Asta, după ce de joi de la ora 10.00 până vineri la aceeași oră au fost raportate 103 decese. Este vorba despre 64 bărbați și 39 femei, care erau internați în spiatele din Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București. 100 dintre pacienții care au murit prezentau și alte comorbidități.

Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani,  3 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 13 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 30 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

Raed Arafat, avertisment privind pandemia de coronavirus: “Intrăm în logica medicinei de dezastre”

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat încet, încet se intră în "logica medicinei de dezastre", care presupune intrarea în vigoare a unor măsuri radicale.

"Situaţia de astăzi este una pe care noi am anticipat-o, din păcate. Presiunea asupra sistemului sanitar este evidentă. Vedem o presiune care continuă să crească şi acest lucru iarăşi este un lucru care a fost anticipat, având în vedere cifra cazurilor care apare în fiecare zi. Clar că un procent din aceste cazuri va ajunge în spitale, are nevoie de îngrijiri medicale avansate şi unii dintre ei chiar de terapie intensivă. (...)

Acum, încet, încet, intrăm în logica medicinei de dezastre, în care trebuie un management diferit faţă de măsurile de prevenţie, măsuri de prevenţie care trebuie să continue pe linie epidemiologică, măsurile care să oprească răspândirea. Acestea sunt cele mai importante. Dar, în acelaşi timp, acum, ne confruntăm cu o situaţie care necesită aplicarea unor măsuri foarte bine calculate pentru a putea trata şi a putea asista numărul cel mai mare de pacienţi posibil", a afirmat Arafat.

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   terapie intensiva,   coronavirus