Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS | Purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise, obligatorie și în Giurgiu

CORONAVIRUS | Purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise, obligatorie și în Giurgiu

Un articol de: Irina Mina - 31 Iul 2020, 16:56
CORONAVIRUS | Purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise, obligatorie și în Giurgiu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Știri Locale

Purtarea măştii de protecţie va deveni obligatorie și în Giurgiu, începând cu data de 1 august, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, potrivit unei hotărâri semnată vineri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

 

Masca de protecţie va fi obligatorie în Giurgiu

 

Mai precis, Prefectura Giurgiu a precizat , într-un comunicat de presă citat de Agerpres, că ”în urma şedinţei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu din data de 31 iulie 2020 au fost adoptate următoarele măsuri: se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi faleze, pieţe deschise, târguri, oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă”.

Persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, şi copiii cu vârsta mai mică de cinci ani fac excepţie de la aceste prevederi.

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a decis să interzică comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23:00 – 6:00.

Și desfăşurarea activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23:00 – 6:00 se interzice începând cu data de 1 august ora 0:00.

 

Masca de protecție, obligatorie de la 1 august, în anumite locații

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Reamintim că, în contextul pandemiei de coronavirus și a creșterii alarmante a cazurilor din România, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât impunerea obligativității măștilor în anumite locații și în anumite ore, de la 1 august. Astfel că, mai multe județe vor aplica măsura.

Astfel că, prin Hotărârea numărul 37 din 28 iulie, se impune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

Măsura vizează pieţele, parcurile, locurile de joacă sau de antrenament sportiv, falezele, zone de agrement în aer liber, staşiile mijloacelor de transport în comun, în măsura în care sunt aglomerate, iar autorităţile locale decid că se impune purtarea măştii.

În cazul nerespectării acestei măsuri, persoanele surprinse de oamenii legii fără mască de protecție vor putea fi sancționate cu amenzi cuprinse între 500 – 2500 de lei.

Sunt exceptate persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

 

Alte măsuri obligatorii începând cu 1 august

 

Tot de la 1 august, toate activitățile cu caracter religios se vor desfășura în aer liber, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de distanţare fizică.

De asemenea, sunt interzise jocurile de noroc în intervalul orar 23:00 – 6:00;

Administratorii societăţilor comerciale care organizează nunţi, botezuri, aniversări şi alte asemenea sunt obligați să reducă durata evenimentului până la ora 22:00 în cursul săptămânii şi ora 23:00 în zilele de sâmbătă şi duminică.

Se interzice comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirii unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în intervalul orar 23:00 – 6:00.

 

Citeşte mai multe despre:   masca de protectie,   Giurgiu