Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS | Purtarea măştii în spaţiile publice aglomerate, obligatorie și în Tulcea

CORONAVIRUS | Purtarea măştii în spaţiile publice aglomerate, obligatorie și în Tulcea

Un articol de: Irina Mina - 07 Aug 2020, 14:58
CORONAVIRUS | Purtarea măştii în spaţiile publice aglomerate, obligatorie și în Tulcea Știri Locale

Autoritățile au decis impunerea obligativitatea purtării măştilor de protecţie pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus, începând de vineri, 07 august, în toate zonele aglomerate din judeţul Tulcea, inclusiv în cele de promenadă şi în locurile de îmbarcare şi debarcare a pasagerilor în navele care fac legătura între municipiu şi satele izolate ale Deltei Dunării.

 

Tulcea: Purtarea măştii în spaţiile publice aglomerate, obligatorie

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU, n.r.) Tulcea a luat decizia miercuri, având drept obiectiv limitarea răspândirii SARS-CoV-2 şi prevede o singură excepţie, respectiv copiii cu vârste mai mici de 5 ani.

Astfel că, purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura este obligatorie în pieţe, târguri, oboare, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice din satele Niculiţel şi Cerna, în zonele de promenadă din municipiu.

”Începând cu data de 7 august, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, care formează grupuri mai mari de şase persoane, prezente pe Faleza Municipiului Tulcea - zona de promenadă, zona de îmbarcare/debarcare nave şi zona autogară/gară, zilnic, în intervalele orare 9:00-14:00 şi 18:00-21:00”, se arată în decizia Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, citată de Agerpres.

Totodată, managerii instituţiilor publice sau ai societăţilor comerciale sunt obligați să verifice şi monitorizeze respectarea măsurilor privind obligativitatea purtării măştii de către salariaţi, iar administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise vizat de decizie au obligaţia de a afişa în locul vizibile informaţii privind această obligativitate.

”Ţinând cont de contextul epidemiologic actual din judeţ, cu număr de cazuri pozitive în creştere, se recomandă tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Tulcea să nu încurajeze organizarea de evenimente artistice/spectacole (gen Zilele Municipiului Tulcea, zilele comunei, etc.) în perioada 7.08.2020 - 31.08.2020 şi să nu emită autorizaţii/avize pentru astfel de evenimente”, se mai precizează în hotărârea CJSU.

 NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Masca de protecție, obligatorie și în spațiile publice deschise din Bistrița-Năsăud

 

Începând de joi, masca de protecție a devenit obligatorie în județul Bistrița-Năsăud, n zonele aglomerate precum piețe, târguri, stații de autobuz și peroane.

„Pentru județul Bistrița-Năsăud devine, astfel, obligatorie purtarea măștii de protecție corect, astfel încât să fie acoperite nasul și gură, în spațiile publice deschise în care există aglomerări de persoane, respectiv piețe, târguri, oboare (piețe agroalimentare, târguri de produse tradiționale, târguri de mașini, vânzare de produse în aer liber și alte asemenea), precum și în zonele de îmbarcare și așteptare (stații de autobuz, de autocar, peroane din gări și autogări, platforme industriale)", se arată într-un comunicat al prefecturii Bistrița-Năsăud.

Măsura este valabilă pentru toate persoanele din județul Bistrița-Năsăud care au împlinit vârsta de 5 ani, fiind exceptate persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatura ridicată, umiditate crescută).

 

Dr. Adrian Marinescu, despre purtatul măștii de protecție: „Din păcate, există 3 categorii de cetățeni"

 

Masca de protecție a devenit din ce în ce mai utilizată în România, în contextul pandemic COVID-19. Unii o poartă corespunzător, alții fără efect, aspect punctat de către medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din București.

„Din păcate, sunt 3 categorii de cetățeni. Cei care nu poartă deloc mască de protecție, unii care poartă corect masca și alții, un procent care-și dă silința, dar nu o poartă așa cum trebuie: ori sub bărbie, ori sub nas. De la 1 august, contează foarte mult ca masca să fie purtată și în spațiile deschise. Ori de câte ori nu poți să asiguri distanțarea corespunzătoare în spațiul deschis și intri contact cu alte persoane, e nevoie de purtarea măștii.

Cred că trebuie să vedem cât de corect sunt purtate măștile. Și în spații închise, și deschise. De asemenea, cât de mult se respectă regulile la nivelul agenților comerciali, dacă tot discutăm despre sălile de fitness care s-au închis în Argeș și posibilitatea redeschiderii restaurantelor", a declarat Adrian Marinescu pentru B1.ro.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Tulcea,   masca de protectie