Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS | Restaurantele, teatrele și cinematografele din Cluj-Napoca se închid din nou, după patru zile de la redeschidere

CORONAVIRUS | Restaurantele, teatrele și cinematografele din Cluj-Napoca se închid din nou, după patru zile de la redeschidere

Un articol de: Elena Stanciu - 12 Feb 2021, 19:44
CORONAVIRUS | Restaurantele, teatrele și cinematografele din Cluj-Napoca se închid din nou, după patru zile de la redeschidere Foto: Pixabay Știri Locale

Municipiul Cluj-Napoca a depășit din nou rata de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, motiv pentru care restaurantele și teatrele din oraș se vor închide din nou, după doar 4 zile de la redeschidere, informează Știri de Cluj.

 

Noi restricții în Cluj-Napoca, unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a trecut din nou de 3 la mie

 

Potrivit celor mai recente date anunțate de autoritățile sanitare, în Cluj-Napoca rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 3,49 la mie. În aceste condiții, începând de duminică, 14 februarie, restaurantele, cafenelele din interior, instituțiile de spectacol, cinematografele, barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri de noroc vor fi închise. Nici spectacolele de tip drive-in nu sunt permise în acest context.

Toate aceste activități fuseseră reluate pe 9 fabruarire, atunci când, în Cluj-Napoca, rata incidenței era de 2,97 la mia de locuitori.

Pe de altă parte, ”activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități”, se menționează în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj nr. 9 din 12 februarie 2021.

De asemenea, este permisă ”prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective”.

În acest moment, în 9 localități din județul Cluj rata de infectare cu coronavirus etse mai mare de 3 la mia de locuitori. Este vorba despre Cluj-Napoca – 3,49 la mie, Baciu – 3,73 la mie, Băișoara – 3.02 la mie, Câțcâu – 3,79 la mie, Chiniteni – 3,93 la mie, Florești – 3,60 la mie, Gilău – 3,27 la mie, Sănmartin – 10,78 la mie și Valea Ierii – 8,26 la mie.

 Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Situația actualizată a cazurilor de coronavirus la nivel național 

 

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, vineri, 12 februarie, încă 2.550 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19. Pe teritoriul României au fost infectate până în acest moment 757.676 de  persoane, dintre care 703.966 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 684 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

În ceea ce privește rata de infectare la nivelul județelor și a municipiului București, cele mai mari valori sunt cele din Timiș - 3.62 și Maramureș, cu 3.06. În scenariul „galben" se află Alba, Brașov, București, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Sălaj, Satu Mare.

 

Citeşte mai multe despre:   Cluj-Napoca,   coronavirus