Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS | Sibiu: Focare de infecție în comuna Slimnic. Localitatea are cea mai mare rată a incidenţei

CORONAVIRUS | Sibiu: Focare de infecție în comuna Slimnic. Localitatea are cea mai mare rată a incidenţei

Un articol de: Irina Mina - 02 Sep 2020, 17:47
CORONAVIRUS | Sibiu: Focare de infecție în comuna Slimnic. Localitatea are cea mai mare rată a incidenţei Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Știri Locale

Comuna Slimnic din județul Sibiu se confruntă cu focare de coronavirus de tip familial, în această localitate înregistrându-se cea mai mare rată a incidenţei cumulate din judeţ. În acest context, Prefectura a decis ca echipe mixte să controleze dacă se respectă măsurile legale în vigoare.

 

Comuna Slimnic, cea mai mare rată a incidenţei

 

Potrivit autorităților, în Slimnic au fost înregistrate 13 cazuri noi în perioada 18-31 august, din acestea în 7 cazuri au fost identificate legături epidemiologice.

”S-a identificat o localitate unde rata incidenţei cumulate depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, mai exact în comuna Slimnic au fost înregistrate 13 cazuri noi în perioada 18-31 august (rata calculată a incidenţei cumulate fiind de 3,28/1000 de locuitori); din analiza epidemiologică a rezultat că din aceste 13 cazuri, în 7 cazuri au fost identificate legături epidemiologice, ceea ce conduce la ideea evoluţiei în localitate, cel puţin deocamdată, a unor focare de tip familial; (...) Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Slimnic va fi implicat în activităţile de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2, precum şi în monitorizarea respectării măsurilor legale în vigoare; Se vor constitui echipe mixte de control în vederea verificării respectării măsurilor legale în vigoare, în special în localităţile unde rata incidenţei cumulate este crescută, în special în localitatea Slimnic”, a anunţat Prefectura Sibiu, într-un comunicat citat de Agerpres.

În prezent, în comuna Slimnic sunt 16 cazuri confirmate pozitiv, în urma testării SARS CoV-2.

 

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

 

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite în raportarea de miercuri că, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 1.298 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, dintr-un total de 26.543 de teste care au fost prelucrate în același interval.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

40 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au decedat de marți până miercuri. Totodată, în acest moment 519 persoane sunt internate în secțiile de ATI din țară, în stare gravă, după ce au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Mai exact, până, miercuri, 2 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 89.891 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 38.701 pacienți au fost declarați vindecați și 11.392 de  pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

”În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.298 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. (...) Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 675 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”, a transmis GCS.

În prezent, în unitățile medicale de profil din toată țara sunt internați 7.147 de pacienți cu COVID-19, dintre care 519 se află în secțiile de terapie intensivă.

 

Rata de imunizare în România e de aproape 4%

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri, despre noile date privind rata de imunizare în România. Analizele Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Institutului Național de Sănătate Publică indică faptul că aproape 4% din populația țării a căpătat imunitate în fața coronavirusului. Față de primele date, din vară, procentul aproape s-a dublat.

„Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică în acest moment ca procent”, a explicat Tătaru, în condițiile în care statele eruopene care au avut o infectare mai mare au raportat 5-6%.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Sibiu,   focar de coronavirus