Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS| Un medic ATI din Cluj îi tratează pe pacienții români după metodele învățate în Italia. Rata de supravieţuire este cea mai ridicată

CORONAVIRUS| Un medic ATI din Cluj îi tratează pe pacienții români după metodele învățate în Italia. Rata de supravieţuire este cea mai ridicată

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 18 Oct 2020, 16:44
CORONAVIRUS| Un medic ATI din Cluj îi tratează pe pacienții români după metodele învățate în Italia. Rata de supravieţuire este cea mai ridicată Foto: Hepta.ro Știri Locale

Un medic de la terapie intensivă din Cluj îi tratează pe pacienții români după metodele pe care le-a învăţat în spitalele din Italia, rata de supravieţuire din secţia lui fiind una dintre cele mai ridicate din ţară, potrivit G4Media.

„E înfiorător, dar realitatea era oarecum contrară a ceea ce se vedea. Nu existau crize isterice, perioade isterice, ci moartea era văzută ca ceva firesc, un lucru deja acceptat atunci de toată lumea. Era luna aprilie. Veneau câte 80 de ambulanțe noaptea, iar mulți pacienți mureau până să ajungă la tratament. Ei, dacă apucau să ajungă în spital, puteau avea o șansă, dar mulți nu apucau și mureau deja pe drum. Eu lucram pe ATI cu un medic anestezist neurolog și cu un chirurg radio-toracic și încercam să-i salvăm pe fiecare, dar asta nu se face de pe o zi pe alta, e ceva de foarte lungă durată”, mărturiseşte medicul, Marius Bărbat.

Medicul s-a întors din Italia cu mai multe scheme de tratament, cum ar fi cea cu monoxid de azot. Acesta a încercat terapia pentru prima dată pe un pacient cu sindromul de Detresă Respiratorie Acută (ARDS).

Pacientul în vârstă de 23 de ani a stat intubat timp de 37 de zile, iar după administrarea tratamentului acesta şi-a revenit complet.

Rata de supraviețuire pe secția ATI de la Pneumoftiziologie din Cluj, unde lucrează medicul Marius Bărbat este de 78%, în timp ce media în România este între 40 – 50% pe secțiile ATI unde se tratează cazuri de Covid.
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca