Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS | Vâlcea: Noi restricţii după creşterea semnificativă a numărului de infectări

CORONAVIRUS | Vâlcea: Noi restricţii după creşterea semnificativă a numărului de infectări

Un articol de: Irina Mina - 01 Oct 2020, 19:16
CORONAVIRUS | Vâlcea: Noi restricţii după creşterea semnificativă a numărului de infectări Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero Știri Locale

În contextul creșterii semnificative a numărului de infectări cu noul coronavirus, autorităţile din judeţul Vâlcea au dispus, pe plan local, măsuri restrictive privind funcţionarea restaurantelor şi cafenelelor din spaţii interioare în 19 localităţi ale judeţului.

Noi restricţii după creşterea semnificativă a numărului de teste pozitive în Vâlcea

Mai exact, în 19 localităţi ale judeţului Vâlcea, localurile vor putea funcţiona la doar o treime din capacitate, au fost interzise evenimentele publice şi private, dar şi parastasele în spaţii închise.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea a votat o hotărâre care prevede reducerea la o treime din capacitate a activităţii restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor în 19 localităţi din judeţ unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile a depăşit 1,5 la 1.000 de locuitori. Decizia a intrat în vigoare joi, 1 octombrie, şi este valabilă 14 zile, transmite News.ro.

Localităţile unde se aplică aceste restricţii sunt: Băbeni (unde rata de infectare este de 8,49), Drăgoeşti (4,66 rată de infectare), Pietrari (4,07 bolnavi la mia de locuitori), Stoeneşti (2,97 rată de infectare), Galicea (2,97), Vlădeşti (2,70), Călimăneşti (2,62), Buneşti (2,54), Milcoiu (2,42) Râmnicu Vâlcea (2,36), Berislăveşti (2,19), Runcu (2,15), Voineasa (1,99), Păuşeşti Măglaşi (1,99), Bujoreni (1,97), Costeşti (1,95), Goleşti (1,92), Ocnele Mari (1,74) şi Olanu (1,72).

Prefectura Vâlcea a transmis că ”măsura se va aplica pe o perioadă de două săptămâni, între 1 şi 14 octombrie 2020, în acelaşi interval de timp, în aceste localităţi, urmând să fie suspendate atât activitaţile cu publicul ale operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc şi ale cinematografelor, cât evenimentele publice, respectiv spectacole, concerte, diverse evenimente culturale, târguri săptămânale, târguri de produse tradiţionale, bâlciuri, talciocuri sau pieţe volante. De asemenea, în această perioadă este interzis să se organizeze evenimente private (nunţi, botezuri, zile onomastice) şi rânduieli bisericeşti (pomeni, parastase) în localurile publice aflate în spaţii închise, iar purtarea măştii de protecţie pentru persoanele adulte şi copiii de peste 5 ani este obligatorie şi în spaţiile deschise dacă se află în grupuri mai mari de două persoane ce nu fac parte din aceeaşi familie”.

Ulterior, după 15 octombrie, măsurile restrictive vor fi actualizate săptămânal, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, analizată pe o perioadă de 14 zile.

Sebastian Fârtat, prefectul judeţului Vâlcea,  a declarat că sunt măsuri dure, însă necesare pentru a nu ajunge într-o situaţie şi mai gravă.

"Judeţul Vâlcea este în momentul de faţă pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte creşterea incidenţei cumulate a cazurilor de infectare în ultimele săptămâni, situaţie care a impus luarea unor măsuri pentru combaterea raspândirii infectărilor. Sunt măsuri dure care, într-adevăr, afectează o parte dintre agenţii economici din judeţ, însă necesare pentru a nu ajunge într-o situaţie şi mai gravă. Consider că situaţia impune responsabilitate din partea tuturor şi că toţi trebuie să depunem eforturi pentru a depăşi această perioadă. Mai bine să mă judece un om sănătos, decât să mă pomenească un om bolnav!”, a transmis acesta.

A doua zi cu peste 2.000 de cazuri de COVID-19 în România

Amintim că România înregistrează a doua zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, joi, în raportul zilnic, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 2.086 de cazuri de infectare, dintr-un total de 25.797 teste care au fost prelucrate în același interval.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Alte 509 persoane au fost reconfirmate pozitiv la retestare. 557 de pacienți cu COVID-19 sunt internați, în prezent, în stare gravă, la terapie intensivă. Totodată, de miercuri până joi, 37 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au decedat.

Astfel, de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în România au fost confirmate 129.658 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Totodată,103.994 de pacienți au fost declarați vindecați.

Bucureștiul a înregistrat cele mai multe infectări. Topul este completat de Iași, Constanța, Bacău, Cluj și Teleorman.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Valcea,   coronavirus,   masuri de restrictionare