Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale CORONAVIRUS | Vaslui: Un colegiu din Huși trece în scenariul roșu după ce opt elevi din trei clase diferite au fost diagnosticați cu COVID-19  

CORONAVIRUS | Vaslui: Un colegiu din Huși trece în scenariul roșu după ce opt elevi din trei clase diferite au fost diagnosticați cu COVID-19  

Un articol de: Elena Stanciu - 30 Oct 2020, 16:11
CORONAVIRUS | Vaslui: Un colegiu din Huși trece în scenariul roșu după ce opt elevi din trei clase diferite au fost diagnosticați cu COVID-19   Foto: pixabay.com Știri Locale

Opt elevi ai Colegiului Agricol ”Dimitrie Cantemir” din Huşi au fost testați pozitiv pentru infecția cu nou coronavirus, astfel că unitatea de învățământ va trece în scenariul roșu pentru două săptămâni, informează Instituția Prefectului Vaslui.

 

Opt elevi de la Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir” din Huşi, testați pozitiv cu coronavirus

 

Cei opt elevi fac parte din trei clase diferite. Acesta este cel mai mare număr de îmbolnăviri înregistrat, până acum, la o unitate de învățământ din Vaslui. Prin urmare, autoritățile locale au decis ca întregul colegiu să-și suspende cursurile pentru două săptămâni. În total, la Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir” din Huşi învață 768 de elevi, împărțiți în 31 de clase. Cu toții vor face cursuri online în următoarea perioadă.

Totodată, pe parcursul celor două săptămâni va fi suspendată și activitatea în internatul colegiului, acolo unde sunt cazați elevi de la Seminarul Teologic Huşi şi Liceul Tehnologic „Ioan Corivan”.

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, la propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

 

12 unități de învățământ din Vaslui intră in secnariul roșu din 30 octombrie

 

În total, 12 de unități de învățământ din Vaslui își vor suspenda cursurile din data de 30 octombrie, pentru două săptămâni, din cauza apariției unor cazuri de COVID-19.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Este vorba despre Școala Gimnazială ”Iorgu Radu ”, Bârlad, unde un cadru didactic a fost testat pozitiv cu COVID-19, Liceul tehnologic ”Nicolae Iorga”, Negrești (un cadru didactic infectat), Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Ioan Gură de Aur”, Huși (un elev infectat), Școala Postliceală ”Anastasie Fătu”, Vaslui (un elev infectat), Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, Huși (un cadru didactic infectat), Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, Huși (un cadru didactic infectat – același de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă”), Școala Gimnazială ”Anastasie Panu”, Huși (un cadru didactic infectat – același de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă”), Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, Laza (un cadru didactic infectat), Liceul ”Ștefan cel Mare”, Codăești (un cadru didactic infectat), Grădinița cu program normal nr. 12, Bârlad (un cadru didactic infectat), Școala Gimnazială ”Alexandra Nechita”, Vaslui (un cadru didactic infectat), Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”, Huși (8 elevi din 3 clase diferite).

CORONAVIRUS | Vaslui: Un colegiu din Huși trece în scenariul roșu după ce opt elevi din trei clase diferite au fost diagnosticați cu COVID-19

 

Peste 3.600 de școli din țară în scenariul roșu

 

Potrivit datelor publicate, vineri, de Ministerul Educației, numărul unităților de învățământ în care elevii fac cursuri online a depășit 3.600.

Concret, 3.605 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în scenariul roșu (online), 4.938 de școli sunt în scenariul galben (mixt), iar în scenariul verde (cursuri față în față) se încadrează 9.113 școli.

 

Peste 6.500 de noi cazuri de COVID-19 în România, în 24 de ore

 

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, în raportarea transmisă vineri, la ora 13.00, că în ultimele 24 de ore, în România au fost 6.546 de noi cazuri de COVID-19 dintr-un total de 36.335 de teste care au fost prelucrate în același interval. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.059 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În prezent, 917 pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară. De asemenea, de joi până vineri, 103 persoane infectate cu coronavirus au decedat. Astfel, de la începutul crizei sanitare și până în prezent, 235.586 de persoane au fost testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, la nivel național, dintre care 167.897 de pacienți au fost declarați vindecați. Bilanțul deceselor, în România, a ajuns la 6.867. 

Citeşte mai multe despre:   Vaslui,   Stiri Husi,   coronavirus,   COVID-19