Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Covid-19 la Teatrul de Stat Constanța. Spectacolele au fost suspendate

Covid-19 la Teatrul de Stat Constanța. Spectacolele au fost suspendate

Un articol de: Traian Avarvarei - 07 Sep 2020, 18:50
Covid-19 la Teatrul de Stat Constanța. Spectacolele au fost suspendate Foto: teatruldestatconstanta.ro Știri Locale

E alertă la Tatrul de Stat Constanța. Un angajat a fost a fost confirmat cu COVID-19. În acest context, spectacolele programate weekend-ul viitor vor fi anulate.

 


 

Covid-19 la Teatrul de Stat Constanța 

Un angajat al Teatrului de Stat Constanţa a fost confirmat cu COVID-19, acesta lucrând în atelierele de producţie ale instituţiei.

Pentru a preîntâmpina izbucnirea unui focard e coronavirus, reprezentanții teatrului au decis să nu programeze niciun spectacol în weekend-ul ce urmează.

“Unul dintre angajaţii teatrului, din atelierele de producţie, a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-Cov-2. Persoana respectivă nu are nicio atribuţie şi niciun prilej de a intra în contact cu publicul. Cu toate acestea, Teatrul de Stat Constanţa nu va programa spectacole în următorul week-end, pentru a evita orice pericol de contaminare”, a anunţat conducerea teatrului.

Reamintim că de la 1 septembrie au fost redeschise teatrele, cu condiții stricte de igienă.

“Dorim să îi asigurăm pe toţi spectatorii noştri că, la spectacolele din weekend-ul anterior, toate măsurile de siguranţă au fost aplicate, conform legii – spaţiile au fost nebulizate (dezinfectate cu aparatură şi substanţe atestate), circuitele de acces au fost respectate strict, astfel încât avem motive să credem că nicio contaminare nu ar fi fost posibilă. Vă informăm că am anunţat cu celeritate autorităţile competente despre cazul apărut şi vă vom ţine la curent cu toate evoluţiile ulterioare şi cu programul Teatrului de Stat Constanţa”, a mai anunţat instituţia de cultură, potrivit news.roA rămas fără cuvinte. Soţul i-a cerut DIVORȚUL după ce nevasta i-a trimis POZA ASTA pe Whatsapp! Semnul că-l ÎNȘELA era în faţa ochilor 

Aproape 1.900 de cazuri de coronavirus în județul Constanța, de la începutul pandemiei


 

 

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus si până la finele săptămânii trecute, mai exact duminică, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.865 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până la data menționată, 48 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.305 pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 298 de persoane internate, dintre care 252 din județul Constanța și 46 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 699 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 114 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 137 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (44), asistenți medicali (56) și personal auxiliar (37), anunță Prefectura Constanța.

“La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 86 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 76 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 102 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 34 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate)”, transmite Prefectura.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Constanta,   teatru,   COVID-19,   coronavirus