Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale COVID-19. Restricţii prelungite în orașele Ploieşti şi Câmpina, unde rata de infectare cu noul coronavirus depășește 6 la mia de locuitori

COVID-19. Restricţii prelungite în orașele Ploieşti şi Câmpina, unde rata de infectare cu noul coronavirus depășește 6 la mia de locuitori

Un articol de: Traian Avarvarei - 23 Noi 2020, 16:22
COVID-19. Restricţii prelungite în orașele Ploieşti şi Câmpina, unde rata de infectare cu noul coronavirus depășește 6 la mia de locuitori Foto: Pixabay Știri Locale

Orașele Ploiești și Câmpina rămân încontinuare în carantină din cauza ratei marid e infectare cu noul coronavirus. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis, luni, ca perioada de aplicare a măsurilor restrictive să fie prelungită și pentru următoarele 14 zile.

 

 

Restricții anti-COVID prelungite în Ploiești și Câmpina

 


Potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis, luni, că în 20 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) în care rata de infectare este mai mare de trei cazuri la mia de locuitori vor fi valabile, pentru următoarele 14 zile, măsuri restrictive anti Covid. Între aceste localități se regăsesc și municipiile Ploiești și Câmpina, unde incidenţa cazurilor este de 7,49, respectiv 6,28.

Restricțiile despre care vorbesc autoritățile prahovene vizează interzicerea organizării de activităţi culturale, atât în aer liber, cât şi în săli de spectacole, interzicerea activităţii restaurantelor şi cafenenelor în interiorul clădirilor, dar şi interzicerea activităţii cu publicul a sălilor de jocuri de noroc.

De asemenea, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

 

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Comuna Păuleşti din Prahova are o rată de infectare de 8,31 la mia de locuitori

 

 

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a efectuat o vizită de lucru în comuna Păulești, unitatea administrativ-teritorială care a înregistrat cea mai mare rată de incidență la 1000 de locuitori, din județ.

Situația este sub atenta monitorizare a autorităților competente din județ care, împreună cu reprezentanții locali, fac eforturi susținute pentru identificarea cauzelor creșterii numărului de cazuri confirmate cu noul coronavirus și, totodată, întreprinderea măsurilor care se impun pentru diminuarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, anunță Prefectura Prahova, pe Facebook.

 

 

Situația COVID-19 în Prahova 23 noiembrie 2020

 

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 17158 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 466 de pacienți au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a opt persoane de sex masculin (59, 61, 64, 67, 70, 80, 84, 85 ani) și a două de sex feminin (56, 91 ani). Cu exepția bărbatului în vârstă de 64 de ani, toți ceilalți figurau în dosarele medicale cu comorbidități.

  Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori, este de 4,50.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 3534 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 2750 de persoane, 567 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 189 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 278 sancțiuni (148 – nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților LG 55/2020, 111 – în cadrul acțiunilor punctuale, 19 – purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei), în valoare totală de 35300 lei.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Prahova,   Stiri Ploiesti,   Stiri Campina,   COVID-19,   coronavirus,   carantina