Cutremur de 2 grade, luni dimineața, în Caraș-Severin. Mai multe seisme neobșnuite în regiune
Un cutremur slab s-a produs luni dimineață, la ora 07:12, în regiunea Banat, Caraș-Severin. Seismul a înregistrat magnitudinea de 2.0, la adâncimea de 11km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 100km E de Belgrade, 105km E de Zemun, 119km S de Timisoara, 158km N de Nis, 159km E de Novi Sad, 163km S de Arad, 171km V de Craiova, 208km SE de Szeged, 223km SV de Sibiu, 234km N de Pristina.
Mai multe seisme în Caraș-Severin, o zonă neobișnuită pentru cutremure
În ultimele zile, alte două cutremure s-au produs în Caraș-Severin, o zonă neobișnuită din punct de vedere seismic.
Cele două evenimente s-au produs sâmbătă dimineața, la aproximativ o oră distanță. Potrivit ANM, primul seism a avut loc pe 28 noiembrie, la ora 06:18 și a înregistrat o magnitudine de 2,3, iar următorul s-a produs la 07:04 și a înregistrat 2,4 grade.
Directorul INFP, despre posibilitatea producerii unui cutremur puternic în România
Cel mai puternic cutremur produs în România în acest an a avut magnitudinea 5,2 și a fost înregistrat pe 31 ianuarie. Seismul a fost resimțit și în București.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea
În ceea ce privește posibilitatea producerii unui nou seism de magnitudine 5 în țara noastră, directorul general al INFP, Constantin Ionescu, a explicat că astfel de seisme apar, în general, la un interval de doi sau trei ani.
”Statistica, uneori, nu dă date aşa, dar aceste cutremure de 5 au apărut cam la doi ani, doi ani şi ceva, trei, dar nu poţi să ştii ziua, ora şi mărimea cutremurului. Asta este o necunoscută. Ştii că se va produce în zona Vrancea, ceea ce este un noroc pentru noi că ştim unde va avea loc şi avem un sistem de alertare seismică cu 25 de secunde înainte, cu ajutorul căruia ne putem aduce contribuţia pentru reducerea efectelor cutremurelor", a declarat Constantin Ionescu.