Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Declarațiile profesorului din Oradea, după ce s-a ales cu dosar penal. „Am prezentat doar realitatea în care ne aflăm”

Declarațiile profesorului din Oradea, după ce s-a ales cu dosar penal. „Am prezentat doar realitatea în care ne aflăm”

Un articol de: Catinca Giosanu - 25 Sep 2020, 09:58
Declarațiile profesorului din Oradea, după ce s-a ales cu dosar penal. „Am prezentat doar realitatea în care ne aflăm” Sursa Foto: www.ebihoreanul.ro Știri Locale

Profesorul de arte marțiale de la Liceul cu program Sportiv ”Bihorul” din Oradea care a ajuns cunoscut la nivel naţional după ce a protestat în şcoală, alături de elevi, filmându-se cu mască de clovn în locul măştii de protecţie obligatorie la ore nu are nicio mustrare de conștiință după ce videoclipul său a ajuns viral și s-a ales și cu dosar penal.

 

 

Parchetul Oradea a deschis dosar penal pe numele profesorului Nelu Pop de la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul”

 

 

Zilele trecute, cadrul didactic și-a exprimat revolta față de măsurile impuse de autorități în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus de tip SARS-CoV-2. 

În urma afirmațiilor făcute, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a deschis joi un dosar penal pe numele profesorului Nelu Pop.

Prin urmare, cadrul didactic este cercetat pentru infracţiunile de zădărnicire a combaterii bolilor şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

”La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 3880/P/2020 în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de zădărnicerea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1,2 C. pen. şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 23.09.2020, numitul X, în calitate de profesor la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” din Oradea, a postat pe reţelele de socializare o filmare cu elevii unei clase din cadrul Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul” prin care protestează cu privire la măsurile dispuse de Guvernul României referitoare la purtarea măştilor în sălile de clasă”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul Oradea.ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

Cu toate acestea, omul își susține, în continuare convingerile și spune că elevii săi nu au fost obligați, în niciun fel, să îi ia partea.

 

 

Declarațiile profesorului din Oradea, care a lansat un protest anti-Covid în mediul online

 

 

„Elevii care erau dezinvolţi i-am văzut timoraţi, mici, mici în băncile lor. Am prezentat doar realitatea în care ne aflăm. Ţinem aceşti copii 4-6 ore în bănci, nu au voie să iasă la toaletă. Cred că noi, profesorii, am ajuns să fim gardieni, şi nu cred că ăsta e rolul nostru. Eu nu contest intenţia ministerului, intenţia e bună doar măsurile sunt greşite. Ei relaţionează toţi înainte de şcoală, stau împreună dincolo de gardul şcolii şi când intră trebuie să stea cu mască. Nu mă gândeam că postarea va ajunge la atât de multe vizualizări. Nu mă declar infailibil nici pe departe, dar să nu mă înţelegeţi greşit.”, a spus profesorul, într-o intervenție la Antena 3.

Videoclipul a ajuns viral pe Internet și a fost comentat chiar se președintele țării, Klaus Iohannis. În ciuda acestui fapt, profesorul de arte marțiale dă dovadă de tărie de caracter și își susține în continuare ideile.

„Nu comentez ceea ce au declarat mai marii ţării, dar nu cred că e cineva atât de imaculat încât să arunce cu pietre. Eu am prezentat doar realitatea! În ce stat trăim? Dacă nici măcar libertatea de exprimare nu mai poţi să o ai... Nu pot să îmi susţin punctul de vedere, că sare toată lumea. Ăsta e punctul meu de vedere, şi îl susţin în continuare.

Nu ştiu ce efect vor avea toate aceste măsuri asupra copiilor! Sunt timoraţi, nu se exprimă, ar trebui să filmaţi într-o sală de clasă! Elevii abia aşteptau să vină la şcoală, dar când au ajuns şi au văzut restricţiile de care au parte, au luat-o mai în glumă, dar apoi când au văzut că treaba e serioasă, au devenit foarte închişi în ei", a mai spus Nelu Sandu Pop, conform Spynews.ro.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Oradea,   dosar penal